Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και ο δοτός πρωθυπουργός συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της χώρας. Νέα μέτρα σχεδιάζονται και υλοποιούνται συνεχώς. Σε ελάχιστο χρόνο ακύρωσαν κατακτήσεις δεκαετιών, ο λαός μας καταδικάζεται στη φτώχεια και την ανεργία, η οικονομία οδηγείται στην κατάρρευση, η χώρα υποθηκεύεται στους δανειστές. Οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, η νεολαία σπρώχνεται στη μετανάστευση, οι άστεγοι μόνο στην Αθήνα έφτασαν τους 25.000. Όσο περισσότερα είναι τα μέτρα, τόσο μεγαλύτερη η κινδυνολογία για τα χειρότερα.
Και συνεχίζουν…
Αντί να φορολογούν τον πλούτο, φορολογούν την φτώχεια.Τα χαράτσια δεν έχουν τέλος.
Αντί να παγώσουν τα κέρδη και τις τιμές, παγώνουν και μειώνουν τους μισθούς των φτωχών εργαζομένων.
Αντί να παίρνουν μέτρα για την ανάπτυξη, σκοτώνουν κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Τέτοια «βοήθεια» δεν τη θέλουμε. Το φάρμακό τους είναι χειρότερο από την αρρώστια.
PSI: συμφωνία υποτέλειας, ομηρίας
και κοινωνικής καταστροφής
Το λεγόμενο PSI και το κούρεμα των ομολόγων, συνοδεύονται με νέα επαχθή δάνεια 130 δις, τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζών και των τοκογλύφων.
Oι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις θα είναι καταστροφικές για την χώρα. Το χρέος θα παραμείνει θεόρατο και δεν θα μπορεί να πληρωθεί.
Και μαζί με την δανειακή σύμβαση και το PSI δεν θα έρθουν απλά και κάποια νέα μέτρα, αλλά ακόμα ένα σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.
Η επιλογή τους ειδικά, για κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων χωρίς καμία πρόβλεψη για αποκατάστασή τους, σημαίνει διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, σημαίνει λεηλασία του μόχθου μιας ολόκληρης ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων στη χώρα και αυτό είναι εγκληματικό.
Να τους διώξουμε
Μαζί μπορούμε να χαράξουμε έναν νέο δρόμο
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας.
Το δίλημμα πια είναι ξεκάθαρο: Ή εμείς ή αυτοί
Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Ο μόνος δημοκρατικός δρόμος είναι εκλογές τώρα!
Η ασκούμενη πολιτική πρέπει να ανατραπεί, μαζί με όποια κυβέρνηση την εφαρμόζει. Η τρόικα να απομακρυνθεί από τη χώρα. Όσοι μας οδήγησαν ως εδώ να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.
Να επιβάλλει ο λαός με την ψήφο του μια ριζική αλλαγή με στόχο να καταργηθούν τα μνημόνια, να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους χωρίς επαχθείς όρους,να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες,να περάσει παντού η δημοκρατία,η συμμετοχή και ο έλεγχος του λαού, να προχωρήσει με σχέδιο μίας μεγάλης κλίμακας αναδιανομή εισοδημάτων, μια νέα πορεία ανάπτυξης, και η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Όλες και όλοι να ξεσηκωθούμε
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Μαζί ζήσαμε μικρούς ή μεγάλους συγκλονιστικούς αγώνες. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά και να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα. Ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης που θα καταφέρει με τον αγώνα του να τους διώξει. Ούτε η προπαγάνδα, τα ψέματα και η λάσπη των κυρίαρχων ΜΜΕ, ούτε η καταστολή και οι προβοκάτσιες μπορούν να κατευνάσουν την λαϊκή οργή.
Κάθε εργασιακός χώρος εστία αγώνα
κάθε γειτονιά μια κυψέλη αλληλεγγύης
Σωματεία, συνδικάτα, ενώσεις και σύλλογοι, γειτονιές, δρόμοι και πλατείες, πρέπει να είναι για όλους και όλες μας ο φυσικός μας χώρος, εκεί που θα συζητάμε τα προβλήματα μας, θα συγκροτούμε τα αιτήματα μας, θα οργανώνουμε την αντίσταση. Ήδη σε όλη την χώρα γεννιούνται κινήσεις αντίστασης, ανυπακοής και αλληλεγγύης με στόχο να υπερασπιστούμε καθένα και καθεμιά που δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, τα δάνεια και τους λογαριασμούς του, που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, που δεν μπορεί να ζήσει την ζωή που του ρήμαξαν.
Στην ενότητα η δύναμη, στην αριστερά η ελπίδα
Σε αυτή τη βάση σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ επείγει η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς, των δυνάμεων της ριζοσπαστικής οικολογίας και των δυνάμεων που απομακρύνονται οριστικά από τις επιλογές της κυβέρνησης, από την πολιτική και τα κόμματα του δικομματισμού για την συγκρότηση μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.
Καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, την ίδια την ιστορία.
Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης.
Η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού.
Η ώρα για την πλατιά συσπείρωση και την μεγάλη ανατροπή.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ι ΑΝΥΠΑΚΟΗ Ι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου