Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Χρυσή Αυγή: οργανωμένο ναζιστικό ψεύδος, οργανωμένο έγκλημα


i)  συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα (EXTRA 3, 20.3.2012) http://www.youtube.com/watch?v=lXgiHfxWcUU

ii)  την ομιλία του ίδιου στα Μέγαρα (4.4.2012) http://www.youtube.com/watch?v=uAi6NpyxI0g

iii)  παλιότερη συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στη ΝΕΤ και τον Ανδρέα Ρουμελιώτη http://www.youtube.com/watch?v=hRw2X13r0R4

1.    Περί ναζισμού, αντισημιτισμού, παγανισμού και δημοκρατίας

α. ναζισμός

Ο Μιχαλολιάκος δεν παραδέχεται ότι είναι νεοναζιστής (λέει ότι είναι «έλληνας εθνικιστής») ή ρατσιστής (καταγγέλλει, αντίθετα, ότι «υπάρχει ρατσισμός κατά των Ελλήνων»). Δεν παραδέχεται ούτε ότι είναι αντισημίτης – δηλώνει μόνο «αντισιωνιστής».

Αρνείται ότι η οργάνωση έχει σχέση με τη σβάστικα («το έμβλημά μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος») ή ότι τα μέλη της χαιρετούν ναζιστικά, καθώς και ότι η Χρυσή Αυγή έχει σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις της Ευρώπης.

β. αντισημιτισμός

Αρνείται επίσης ότι αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα: λέει, αντίθετα, ότι ο αριθμός των νεκρών εβραίων είναι «υπερβολικός», ότι ο σταλινισμός έκανε τα ίδια και χειρότερα και ότι αντιρρήσεις για τις «υπερβολές» περί Ολοκαυτώματος έχουν διατυπωθεί ακόμα και από αριστερούς (εννοεί τον αρνητή του Ολοκαυτώματος Γκαροντί). 

γ. Κατοχή

Προκειμένου να ενισχύσει το επιχείρημα «άλλο ναζισμός, άλλο ελληνικός εθνικισμός», λέει ότι η ΧΑ τιμά τον αντικατοχικό αγώνα (αν και «οι Γερμανοί θα πέρναγαν έτσι κι αλλιώς»), ενώ συμπεριλαμβάνει σε αυτόν και τον Τσολάκογλου («πολέμησε πριν συνεργαστεί»)

δ. διεθνείς σχέσεις

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα συγκυρία, ο Μιχαλολιάκος τονίζει ότι διέκοψε τις σχέσεις της με τους γερμανούς «εθνικιστές», όταν αυτοί πήραν θέση κατά των ελληνικών συμφερόντων.

ε. δημοκρατία

Σε ερώτηση αν οι χρυσαυγίτες είναι δημοκράτες και αν συμμερίζονται τις αρχές της πλειοψηφίας και της αντιπροσώπευσης (που βεβαίως δεν είναι ταυτόσημες με τη δημοκρατία…),  η απάντηση είναι θετική. Αυτό που ο Μιχαλολιάκος αντιτείνει είναι ότι το καθεστώς μετά το 1974 δεν είναι δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό.

στ. χριστιανισμός / παγανισμός

Ο ίδιος, τέλος, αρνείται ότι η ΧΑ είναι αντιχριστιανική-παγανιστική. Ο Μιχαλολιάκος λέει ότι σε σχετική συνδιάσκεψη «αποφάσισαν» πως η Ορθοδοξία αποτελεί σημαντική συνιστώσα του ελληνικού έθνους. Το θέμα γι’ αυτούς, αντίθετα, είναι να υπάρξει κάθαρση στους κόλπους του κλήρου, όπως επί επταετίας, ώστε να εκκαθαριστούν («να κουρευτούν») «οι αδερφές».


Στην πραγματικότητα

* Η ιδεολογία της οργάνωσης είναι ο εθνικοσοσιαλισμός (ναζισμός) και ο φυλετισμός (ρατσισμός). Τα έντυπά της υμνούν τον Χίτλερ και τον Ρούντολφ Ες και μιλούν στο όνομα της Φυλής (βλ. εδώ), εξ ου και το σύνθημα «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» (τελευταία τροποποιείται ως «Έθνος, Τιμή», αλλά ακόμα φωνάζουν και το άλλο). Γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, η οργάνωση συμπεριλήφθηκε στη λίστα ομοϊδεατών του ακροδεξιού Αντρέας Μπρέιβικ, που πέρσι αιματοκύλισε τη Νορβηγία.

* Ο φυλετισμός εξηγεί τη θέση του Μιχαλολιάκου (βλ. παλιότερη συνέντευξη στη ΝΕΤ) ότι «ο λευκός εγκληματίας είναι αδελφός». Ο ίδιος εξάλλου θεωρεί τον Χίτλερ «οραματιστή της Νέας Ευρώπης» (βλ. εδώ), ενώ τόσο ο αρχηγός, όσο και μέλη της οργάνωσης, χαιρετούν ναζιστικά (βλ. Δημοτικά Συμβούλια Αθήνας και Λαμίας, αλλά και συγκεντρώσεις της ΧΑ, όπως εδώ). Ο αντισημιτισμός τους τεκμηριώνεται τόσο από το χιτλερισμό τους και τη σχετική αρθρογραφία σε έντυπα και μπλογκ του χώρου, όσο και από την πρόσφατη δήλωση του ίδιου του Μιχαλολιάκου στον Τράγκα, σύμφωνα με την οποία αποδέχεται όσα γράφουν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών». Πρόκειται για το μανιφέστο του αντισημιτισμού, που συνέταξε η τσαρική μυστική αστυνομία «Οχράνα», και το οποίο αποτέλεσε βάση για τα αντισημιτικά πογκρόμ στη Ρωσία και όλη την Ευρώπη στις αρχές του 20ου. Σήμερα τα «Πρωτόκολλα» εξακολουθούν να συνοδεύουν θεωρίας συνωμοσίας.

* Σε ό,τι αφορά τις διεθνείς σχέσεις της οργάνωσης, η ΧΑ μόλις πρόσφατα κατήγγειλε το νεοναζιστικό γερμανικό NPD (βλ. εδώ), όχι για το ναζισμό του, αλλά για τη θέση του σε σχέση με την Ελλάδα και την οικονομική κρίση. Μέχρι πρόσφατα ωστόσο συνδεόταν μαζί του, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις με οργανώσεις όπως η ιταλική νεοφασιστική Forza Nuova. Όλες οι νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις με τις οποίες σχετίζεται η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο και του» Ευρωπαϊκού Εθνικού Μετώπου» που ιδρύθηκε το 2004, βρίσκονται εδώ.

* Τα παραπάνω θα αρκούσαν για την εχθρότητα της Χρυσής Αυγής απέναντι στη δημοκρατία. Ο Μιχαλολιάκος, όμως, υπήρξε (κατά δήλωσή του στα Μέγαρα) φυλακισμένος δίπλα στους απριλιανούς πραξικοπηματίες – φυλακίστηκε το 1978 για κατοχή εκρηκτικών, και για τη φυλάκιση αυτή έχει δηλώσει περήφανος. Ο ίδιος υπήρξε και γραμματέας της νεολαίας ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε από τη φυλακή ο Γ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με δήλωσή του στον Τράγκα, η πολιτική του καταγωγή είναι από την μεταξική οργάνωση «4η Αυγούστου», του επίσης ναζιστή Κ. Πλεύρη. Σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, τέλος, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει ότι «αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες, αν χρειαστεί λερώνουμε και τα χέρια μας», ενώ σε άλλη συγκέντρωση καθησύχασε τους οπαδούς του: «Δεν θα κάνουμε επερωτήσεις στη Βουλή. Αν κάνουμε όσα κάνουμε χωρίς κοινοβουλευτική ασυλία, σκεφτείτε πόσα θα κάνουμε τότε».

* Σε ό,τι αφορά το χριστιανισμό, είναι αλήθεια ότι για λόγους πολιτικής τακτικής η οργάνωση υποχρεώθηκε να ανακαλύψει τη σημασία του για το έθνος. Ως νεοναζιστική οργάνωση, όμως, είναι παγανιστική. Στα 1988, το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» έγραφε ότι «ο ιουδαιοχριστιανισμός κατάφερε να εμφυτεύσει τον εβραϊκό σκοταδισμό στην Ευρώπη σε μια εποχή κρίσης των αξιών» (βλ. εδώ), ενώ και το νεανικό χρυσαυγίτικο περιοδικό «Αντεπίθεση» σημείωνε στις 5.1.2000, στο άρθρο «Ο Λευκός Εωσφόρος του 21ου αιώνα», ότι «ο Εωσφόρος είναι Αυτός που φέρνει το Λευκό φως». Σε σχετική ερώτηση, ο Μιχαλολιάκος απαντά με ειρωνείες («γελοιότητες περί δήθεν σατανισμού»).2.    Για τον «αντισυστημισμό» της ΧΑ, τις σχέσεις της οργάνωσης με το κράτος και την εγκληματική της δραστηριότητα

Η ΧΑ πολιτικοποιεί δύο ζητήματα: τη «λαθρομετανάστευση» και τη «διαφθορά των πολιτικών» ή, εναλλακτικά, την «κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης».

* Σε σχέση με τη «λαθρομετανάστευση», παρακολουθεί εν μέρει τον «εκσυγχρονισμό» του ρατσιστικού λόγου. Δεν θεωρεί δηλαδή ότι οι ξένοι είναι εγκληματίες επειδή είναι ξένοι, ενώ παραδέχεται ότι στο οργανωμένο έγκλημα συμμετέχουν και Έλληνες. Αυτό που λέει είναι ότι οι ξένοι είναι καλύτερα να βρίσκονται στις χώρες τους, διότι «ακόμα και αν είναι ήσυχοι, προέχει η εθνική και φυλετική καθαρότητα του ελληνικού λαού». Για τους ίδιους, όντας άνεργοι, οι ξένοι είναι φυσικό να στραφούν προς το έγκλημα. Φυσικά η ΧΑ προβάλλει την εγκληματικότητα των ξένων ως τον κύριο λόγο που πρέπει να απελαθούν όλοι οι «λαθρομετανάστες», ενώ ουσιαστικά η ΧΑ εξισώνει τους «λαθρομετανάστες» με όλους τους μετανάστες: «Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης: όλοι έχουν έρθει λαθραία».

* Σε σχέση με τη «διαφθορά» και την «κλεπτοκρατία της Μεταπολίτευσης», η ΧΑ είναι μια οργάνωση «εναντίον όλων» και κατά «του σάπιου συστήματος».

Ο Μιχαλολιάκος αρνείται ότι η οργάνωση έχει σχέση με το κράτος και το «βαθύ» κράτος και καταγγέλλει τον αποκλεισμό της ΧΑ από τα ΜΜΕ - τεκμήριο, κατά τον ίδιο, του αντισυστημισμού της. Αρνείται επίσης τη συνεργασία αστυνομίας-ΧΑ. Σε σχετική ερώτηση (αλλά και όποτε κατηγορείται για τη βία που ασκεί η ΧΑ), λέει ότι ο ίδιος αρνείται τη χρήση βίας για πολιτικούς σκοπούς, και δίνει ως παράδειγμα την πρόσφατη επίθεση κατά των γραφείων της στην Πάτρα, μετά την οποία η αστυνομία «προστάτεψε» τους αναρχικούς: «Δεν ασκούμε, αλλά υφιστάμεθα τη βία».

Πιο γενικά, η ΧΑ αντιστρέφει την κατηγορία περί «παρακρατικών», αποδίδοντάς την στην Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, τους αναρχικούς και τις ΜΚΟ υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – όλων, δηλαδή, των «ευνοημένων από την κλεπτοκρατία της ψευτοδημοκρατικής Μεταπολίτευσης».

Τεκμήριο του «αντισυστημισμού» της ΧΑ, τέλος, είναι η ρητορική κατά των τραπεζών και του Μνημονίου, κατά του ξένου κεφαλαίου («Σόρος»), υπέρ του «έλληνα εργάτη» (βλ. πρόσφατη επίσκεψη στη Χαλυβουργία).


Στην πραγματικότητα

Πολιτικοποιώντας την «εχθρότητα» για τη μεταπολιτευτική δημοκρατία εν γένει, και κάνοντας «σημαία» τον αντικομματισμό και την πάταξη της «λαθρομετανάστευσης», η υποτιθέμενα αντισυστημική Χρυσή Αυγή ταυτίζεται απόλυτα με την προεκλογική ατζέντα του συστημικού κέντρου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ).

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η ταύτιση («λαθρο»)μετανάστευσης και εγκληματικότητας, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της ΧΑ, γίνεται από μια οργάνωση που δεν έχει πρόβλημα με το έγκλημα γενικά – ιδίως δε με «το λευκό εγκληματία, που είναι αδελφός». Η ίδια η οργάνωση, εξάλλου, συμμετέχει στο οργανωμένο έγκλημα. Το στέλεχός της, και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την «Εθνική Συσπείρωση» Χρήστος Ρήγας, συνελήφθη πέρσι τον Απρίλιο για διπλή δολοφονία. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του μπαρ «Πύλες», ορμητηρίου της οργάνωσης στον Άγιο Παντελεήμονα. Στην ευρύτερη περιοχή, η οργάνωση πουλά προστασία σε μαγαζιά, στα πρότυπα της δράσης νεοναζιστικών οργανώσεων ανά την Ευρώπη, ενώ ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει κάθε πολίτης της Αθήνας να εμπιστευτεί 3 ευρώ στα μέλη της ΧΑ ώστε να φροντίζουν –ένοπλοι- για τη δημόσια τάξη.

* Η εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης στοιχειοθετείται, μεταξύ άλλων, από τις δικαστικές διώξεις μελών της, που για τον Μιχαλολιάκο οφείλονται στην πολιτική τους ένταξη. Εκτός από τον προαναφερθέντα Χρήστο Ρήγα, στη μακρά λίστα περιλαμβάνονται οι: Αντώνης-«Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος (επίθεση στον αριστερό φοιτητή Δ. Κουσουρή το 1998), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος και Χάρης Κουσουμβρής (επίθεση σε μέλη του ΣΕΚ το 1996 – ο δεύτερος διώχθηκε επίσης για την επίθεση στον αριστερό φοιτητή Π. Χρυσό το 2002, αλλά και για ληστεία στην Καλαμάτα), Θόδωρος Μαγκώτσος και Δημήτρης Παπαγεωργίου (επίθεση στον Π. Χρυσό), Θέμις Σκορδέλλη (επίθεση εναντίον μεταναστών με μαχαίρι στον Αγ. Παντελεήμονα), Δ. Θεοδωρόπουλος (επίθεση στις 9.4.2012 στο Στέκι Μεταναστών Χανίων) κ.ά.

* Το προφίλ της «αντισυστημικής» και «διωκόμενης» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.  Yπάρχουν βίντεο που δείχνουν ξεκάθαρα το συμπληρωματικό της ρόλο ως προς την Αστυνομία. Στις 2.2.2008, ΜΑΤ και μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν από κοινού εναντίον αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενώ σκανδαλώδης υπήρξε η προστασία του υπαρχηγού της οργάνωσης, Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου (υπόθεση Κουσουρή), που για χρόνια φυγοδικούσε. Χρονικό της συνεργασίας ΧΑ-ΕΛΑΣ εδώ. Η συνεργασία αυτή έχει καταγγελθεί, μεταξύ άλλων, και στο βιβλίο του πρώην μέλους της Χάρη Κουσουμβρή («Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής»).

Ενδεικτικό των διασυνδέσεων της οργάνωσης, είναι και το γεγονός ότι τα φυλλάδιά της τυπώνονταν από τη ΝΔ (βλ. εδώ).

* Όσο για τον «αντικαπιταλισμό» της, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος έχει δηλώσει στον Τράγκα ότι η οργάνωση δεν είναι κατά της ιδιοκτησίας γενικά. Η οργάνωση της Χα στο Βόλο είχε καταγγείλει την απεργία της Χαλυβουργίας ως «νέα Πιρέλλι», ενώ ενδεικτική είναι γενικά η στάση της κατά των συνδικαλιστών, τυπική για ναζιστική οργάνωση.

2 σχόλια:

 1. Ξέχασες αυτό
  http://www.youtube.com/watch?v=xxVVWklkkNY

  Μιχαλολιάκος: “Εθνικοί αγωνιστές οι Ταγματασφαλίτες”!
  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη HellasOrthodoxia την 14 Φεβ 2012

  Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως οι Ταγματασφαλίτες ήταν εθνικοί αγωνιστές που έσωσαν την χώρα από τον κομμουνισμό και όχι προδότες και συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών!
  Μάλιστα, στις έντονες αντιδράσεις του παρουσιαστή Σ. Χίου λέει “μην περιμένετε να απολογηθώ” και αναφέρεται στα εγκλήματα όχι μόνο των Γερμανών, αλλά και των Άγγλων εναντίον Ελλήνων!
  Εμείς, αναρωτιόμαστε : Τι είδους “εθνικός αγωνιστής” είναι κάποιος που ορκιζόταν στο όνομα του Χίτλερ, δηλαδή του κατακτητή της Ελλάδας;
  Ακόμα κι αν τα συγκεκριμένα Τάγματα όντως δημιουργήθηκαν ως “αντίβαρο” στον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, που θα επιχειρούσε σίγουρα την κατάληψη της εξουσίας με τα όπλα μόλις οι εισβολείς έφευγαν, ρωτάμε τον κ. Μιχαλολιάκο:
  Δεν συνιστά προδοσία η οποιαδήποτε συνεργασία Ελλήνων με τον οποιοδήποτε κατακτητή; Πώς γίνεται, εκείνοι που συνεργάστηκαν ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ των Γερμανών – που παραδέχεστε λέγοντας πως όποιος διαφωνεί είναι εκτός πραγματικότητας – να θεωρείται…εθνικός αγωνιστής;;
  Επειδή διάφοροι παραμονεύουν να μας κολλήσουν την ταμπέλα του κομμουνιστή, πληροφορούμε πως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε “άγιους” τους ΕΛΑΣίτες, ούτε βέβαια ξεχνάμε τις φρικιαστικές σφαγές εκείνων εναντίον των Ελλήνων (π.χ. στον Μελιγαλά και αλλού).
  Τους θεωρούμε προδότες, διότι όποιον αγώνα έκαναν εναντίον των κατακτητών, των αμαύρωσαν μετά εξυπηρετώντας την ιδεολογία τους και όχι το καλό της Ελλάδας!
  Με αυτή τη λογική, τι θα πρέπει να πούμε για τους Ταγματασφαλίτες που δημιουργήθηκαν από την αστική τάξη (Ράλλης, Πάγκαλος, Λογοθετόπουλος, Τσολάκογλου κλπ) που ΗΔΗ είχε προδώσει τη χώρα με την συνθηκολόγησή της στους Γερμανούς;
  Επομένως, ο χαρακτηρισμός “εθνικοί αγωνιστές”, είναι εκτός από ανιστόρητος και προκλητικός!
  Υ.Γ. Επειδή (ξαναλέμε) οι…ταμπέλες παραμονεύουν, υπενθυμίζουμε πως ο Εθνικόφρων αγωνιστής Ναπολέων Ζέρβας ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ τα Τάγματα Ασφαλείας με απόφαση του ΕΔΕΣ Αθήνας, στα τέλη του 1943 – αρχές ’44. Αυτό, λέει πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανακοινωση του Κοινωνικο Στεκιου - Στεκιου Μεταναστων Σχετικα με τη φασιστικη επιθεση που δεχτηκε

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Εγκληματίες και ναζί

  Ξημερώματα Μ.Δευτέρας, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ένα μαύρο αυτοκίνητο σταμάτησε στο στενό της Χατζημιχάλη Νταλιάνη και οι επιβαίνοντες του έσπασαν αναίτια την πόρτα του Κοινωνικού Στεκιού- Στεκιού Μεταναστών. Λίγα λεπτά νωρίτερα το ίδιο αυτοκίνητο είχε περάσει από τη Σαρπιδώνος με τους επιβαίνοντες να κραυγάζουν «ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».  Μετά από καταγγελία και αφού αυτόπτες μάρτυρες είχαν συγκρατήσει τον αριθμό του οχήματος, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Δ. Θοδωρόπουλος. Έχει άραγε σχέση με τον Θοδωρόπουλο, ο οποίος μέσω youtube δηλώνει με υπερηφάνεια χρυσαυγίτης και κραυγάζει ενάντια στους «ανθέλληνες», χωρίς να παραλείπει να χαιρετήσει ναζιστικά, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που χαιρετούσαν οι ομοϊδεάτες του το ‘41 όταν έκαιγαν την Κάντανο και εκτελούσαν αγωνιστές στο Κοντομάρι;  Η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια προσπαθεί να πείσει ότι είναι «νόμιμο», και «πατριωτικό» κόμμα. Οι πράξεις βέβαια των μελών της διαψεύδουν συνεχώς τις επίσημες δηλώσεις. Και επειδή αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τις εγκληματικές πράξεις χρυσαυγιτών, ξεκινώντας από το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής «Περίανδρο» που συμμετείχε σε δολοφονική επίθεση ενάντια σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς, δεν θα τελειώσουμε ποτέ, ας σταθούμε στα πιο πρόσφατα γεγονότα στα Χανιά.  Ήταν πριν δυο χρόνια, που το Κοινωνικό Στέκι -Στέκι Μεταναστών δέχθηκε επίθεση από νεοναζί. Τότε αφού έσπασαν τη πόρτα, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά και υπέγραψαν τις πράξεις τους με τη σβάστικα. Ήταν τότε που ο χρυσαυγιτης Σ.Καρεφυλάκης δήλωνε ότι «αυτό το προφίλ του βίαιου, κακού νεοναζί, δεν υπάρχει στη Χρυσή Αυγή». Λίγες μέρες αργότερα βέβαια ομοϊδεάτες του έβγαζαν μαχαίρια στην πλατεία Αγοράς. Όπως μαχαίρια έβγαλαν και πριν λίγες μέρες, στην 25η Μαρτίου σε καφετέρια στο Κουμ Καπί. Προφανώς και η προχθεσινή επίθεση στο Στέκι δεν είναι άσχετη με τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου. Ήταν το αποτέλεσμα του μένους των νεοναζί ενάντια στον κόσμο που δεν σταματά να δηλώνει την αντίθεση του στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες τους.  Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, όσο και αν δηλώνουν ότι φροντίζουν για την ασφάλεια των συμπολιτών τους, δεν πείθουν πια κανένα. Η χρυσή αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και τα μέλη της είναι ικανά μόνο για ξυλοδαρμούς μαχαιρώματα και επιθέσεις σε χώρους αλληλεγγύης.  Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες ούτε μας φοβίζουν, ούτ θα σταματήσουμε να δρούμε χτίζοντας γέφυρες αλληλεγγύης ανάμεσα στους πολίτες. Το μίσος και ο ρατσισμός έχουν θαφτεί εδώ και πολλά χρόνια στις συνειδήσεις των λαών, μαζί με το ναζισμό και το φασισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή