Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τροϊκο-Σοσιαλισμός

του AntistaChef

ΑΥΓΗ, 15/10/2010
Πρώτα φοράμε στο πέτο ή στο μανίκι των υποψηφίων για ξεπάστρεμα το κατάλληλο αστέρι. Να ξεχωρίζουν από τους μη προνομιούχους οι συνταξιούχοι που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι που λυμαίνονται τον κρατικό κορβανά, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, που έχουν εκτινάξει στα ύψη τους μισθούς τους εκτινάσσοντας μαζί και το χρέος της χώρας.

Ύστερα, αφού η υπό εκκαθάριση ομάδα καθοριστεί και σημανθεί με το αστέρι της, αναλαμβάνουν τα λεπιδόπτερα της συντεταγμένης προπαγάνδας που ονομάζεται και δημοσιογραφία να εξηγήσουν πώς οι αστερόεντες ρουφάνε το αίμα του λαού και του έθνους. Πώς τσεπώνουν τεράστιους μισθούς, πώς απολαμβάνουν προνόμια, πόσο κοστίζει στον δυστυχή Άρειο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η κραιπάλη τους.

Κατάλογοι μέσων μισθών κάνουν την εμφάνισή τους από τα υπουργικά υπόγεια. Υπολογισμοί δισεκατομμυρίων κα θρηνώδεις αριθμοί που περιγράφουν τον κυνισμό των προνομιούχων. Εκείνοι που αποδείχτηκαν ανίκανοι να υπολογίσουν σωστά το έλλειμμα και το χρέος, ή να προϋπολογίσουν σωστά τα έσοδα και τα έξοδα, αποδεικνύονται ικανότατοι στον υπολογισμό των ζημιών από τα επιδόματα και τους μισθούς του οργανισμού ιπποδρομιών.

Μόνον αφού ο κύκλος αυτός κλείσει, μόνο αφού μας πάρουν τ’ αφτιά από τις τηλεοράσεις όλες οι χήνες που προειδοποιούν για τους βαρβάρους που έρχονται, μόνον τότε ανάβουν οι φούρνοι. Για να καταπιούν δικαιώματα, εισοδήματα, θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, αντιλήψεις και δεσμεύσεις –όλα για κάψιμο. Και το κάτι τις που μένει, μαλλιά, ρούχα, παπούτσια, λίπος, αξιοποιείται για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Καίμε δυο συντάξεις, αλλά δίνουμε ένα τετρακοσάρι για τα Χριστούγεννα.

Και ύστερα; Ύστερα επόμενος! Κάπως έτσι πάει το πράγμα κι  αποφασίζουν ο Παπανδρέου και τα επικαιρο-επικαιροποιημένα μνημόνια το επόμενο βήμα του Τροϊκο-Σοσιαλισμού.  Και το επόμενο θύμα βεβαίως. Οι Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι.. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Με τον ρημαγμένο λαό του ιδιωτικού τομέα, να αναδεικνύεται επισήμως Άρειος και να καλούνται οι μη προνομιούχοι που τον απαρτίζουν να βάλουν ένα χεράκι στην εξόντωση των άλλων. Γιατί οι άλλοι, οι προνομιούχοι, φταίνε για όλα.

Ύστερα φυσικά θα έρθει και η σειρά όσων σωπαίνουν, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ή ρίχνουν και κανένα κούτσουρο στο φούρνο. Κι αφού ξεμπερδέψουν και μ’ αυτούς θα έχει ολοκληρωθεί η νίκη του Τροϊκο-Σοσιαλισμού. Χάιλ…

του Θανάση Καρτερού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου