Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το Μνημόνιο και το πήδημα…

 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/10/2010

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ


Μας πήραν τ’ αφτιά τόσο καιρό η κυβέρνηση και οι συνήγοροί της, ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι για την αυτοδιοίκηση, για να εκλέξουμε τους καλύτερους στους δήμους και στις περιφέρειες, για τον Καλλικράτη που κάνει και ράνει και αλλάζει τον χάρτη της χώρας και φέρνει τον πολίτη στο επίκεντρο. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για το Μνημόνιο, για την οικονομική πολιτική και για όλα τα βαριά που απασχολούν τον πολίτη.

Και ξαφνικά ο Παπανδρέου έφερε τούμπα τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές όλη τη στρατηγική του, εμφανίζοντας ως δημοψήφισμα την εκλογική μάχη. Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το που θέλουν να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε ναι στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω, μας παράγγειλε από τη Λάρισα.

Έτσι τόσες και τόσες προσπάθειες του Σγουρού και του Καμίνη, του Μπουτάρη και του Μίχα να μας πείσουν ότι το Μνημόνιο και η πολιτική της κυβέρνησης είναι αντικείμενο άλλων εκλογών τις έκανε φύλλο φτερό ο ίδιος ο αρχηγός. Δεν άφησε καμιά αμφιβολία ο άνθρωπος για τον κομβικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης, όπως δεν άφησε και καμιά αμφιβολία για το πόσο εύκολα μπορεί άλλα να λέει σήμερα και άλλα να λέει αύριο, επικαλούμενος τη σωτηρία της πατρίδας από τη χρεωκοπία για να σώσει τον εαυτό του και το κόμμα του από την εκλογική ήττα.

Διότι αυτή είναι η ουσία. Για όλεθρο πήγαιναν με ατζέντα τον Καλλικράτη και τους καλούς δημάρχους, ενώ ο κόσμος καίγεται. Χρειάζονταν επειγόντως ένα δίλημμα, αντάξιο ενός κόμματος διλημμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ. Ε, σκάρωσαν στα γρήγορα ένα: Ναι ή όχι στη σωτηρία μας! Δεν είναι και τόσο πρωτότυπο, αλλά υποτίθεται ότι τους δίνει μια ευκαιρία. Δεν υπολόγισαν όμως ότι δίνουν έτσι μια επιπλέον ευκαιρία και σε μας τους άλλους, πρώτον γιατί το Μνημόνιο έρχεται στο επίκεντρο με τον πιο επίσημο τρόπο και δεύτερον γιατί το αποτέλεσμα δεν θα σηκώνει αλχημείες. Ιδού η Ρόδος του Μνημονίου λοιπόν. Και ενόψει εκλογών, ιδού και το πήδημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου