Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ό,τι και να λέμε είναι κόμματος

(του aerospace_2008, via photobucket)

Βασιλέας Κωνσταντίνος: «Με τη Δημοκρατική Αριστερά ξαναγιεννιέται η ελπίδα»


του Γ.Ανδρουλιδάκη

Μια ακόμη μεγάλη προσωπικότητα της προόδου και της ανανέωσης, μετά τη Σωτηρούλα Τριανταφύλλου, τον Αθανάσιο Ελλις, τον Αλέξις Παπαχελάς, τον Δήμο ''Δεν με θυμάται κανείς'' Μούτση, τον Νότη ''Τώρα δηλαδή θα σταματήσω να κατεβαίνω με τη ΝΔ στις δημοτικές;'' Μαυρουδή, τον Βασιλικό Γλάστρα και τον κλανιάρη των βουλευτικών εδράνων Γρηγόρη Ψαριανό, δηλώνει έτοιμος να επανέλθει στην ενεργό αριστερή δράση, μετά την φωτισμένη πρωτοβουλία που πήρε ο χαρισματικός ηγέτης μας Φανούρης Κουβέλης για την ίδρυση κώματος υπό τον τίτλο ''Δημοκρατική Αριστερά''. Ο τέως βασιλέας Κωνσταντίνος αναφερόμενος στην ίδρυση του κώματος δήλωσε: ''Ό,τι και να λέμε είναι κόμματος. Για τον Φώτη λέω. Συνδυάζει το βλέμμα του λύκου και την καρδιά του αμνού. Η κορμοστασιά του μου κόβει το γαλάζιο αίμα μου. Επιτέλους, μια αριστερά που δεν θα λαϊκίζει, μια αριστερά που δεν θα συμπαραστέκεται σε κάθε άπλυτο άνεργο και κάθε βρωμύλο εργάτη, μια αριστερά που θα μπορείς να τη βάλεις στο σαλόνι σου χωρίς να ντρέπεσαι. Με τη Δημοκρατική Αριστερά ξαναγιεννιέται η έλπίδα. Αν μπορεί αυτό το λάχανο ο Κουβέλης να παριστάνει τον αριστερό, γιατί να μη μπορώ κι εγώ να παριστάνω τον αυτοκράτορα;''
Ερωτόμενος αν σκοπεύει να κατέλθει στις εκλογές με το ΔΗ.ΑΡΙ. και αν νιώθει αριστερός και δημοκράτης, ο έκπτωτος άρχοντας ανέφερε: ''Δεν θα τα χαλάσουμε στις λεπτομέρειες. Σάμπως είναι αυτοί; Στις εκλογές πάντως δεν κατεβαίνω: φοβάμαι μη με βάλουν δίπλα στον Γρηγόρη και αρχίσει να κλάνει. Και ξέρετε, εγώ μεγάλωσα σε παλάτια''.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κωνσταντίνου ο Φανούρης Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι αγωνιστές που είχαν αηδιάσει με τον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ επαναδραστηριοποιούνται σήμερα στις τάξεις του ΔΗ.ΑΡΙ.
''Κι ακόμα δεν έχετε δει τίποτα'' κατέληξε ο σοφός μειλίχιος ηγέτης της Ανανέωσης και αποχώρησε χαμογελώντας σαρδόνια και χαϊδεύοντας μια φωτογραφία της Πόπης Τσαπανίδου, που έκρυβε κάτω από την καμπαρντίνα του.

1 σχόλιο:

  1. θα έπρεπε μάλλον να βάλεις και τη σημερινή γελοιογραφία του Χερουβείμ. ταιριάζει. Γιάννης τρομερός αλλά αυτός ο Ψαριανός μόνο με το πέρδεσθαι ασχολείται; είναι obsessed;
    πριν 100 χρόνια όταν πρωτοήρθε ο πατριάρχης και βγήκε στη μεγάλη βρεττανία με φανελλάκι της αεκ, είχα ακούσει τον Ψ. στο ραδιόφωνο να κλαίει γοερά από συγκίνηση. (λόγω φανελλάκι)
    λ.κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή