Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

6 Δεκέμβρη 2008 - 6 Δεκέμβρη 2010: Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξέγερσης

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, η εξέγερση μοιάζει πιο δίκαιη και αναγκαία από ποτέ. Πιο δίκαιη, γιατί είναι πρωτοφανείς τόσο η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας, όσο και η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Πιο αναγκαία γιατί, από τη μια μεριά, ο αγριανθρωπισμός των κάθε λογής πραιτόρων τείνει να γίνει αφόρητος, και από την άλλη, τα μέτρα της τρόικας καθιστούν την καθημερινότητα αβίωτη.
Δύο χρόνια μετά το Δεκέμβρη, ο πολιτικός ορίζοντας που άνοιξε η εξέγερση παραμένει εμπρός μας, δείχνοντας ότι η ανατροπή δεν είναι απλά σύνθημα, καθώς και ότι η ριζοσπαστική πράξη αποτελεί πρόταγμα ανάτασης και όχι μέθοδος για τη διαχείριση της μιζέριας.
Δύο χρόνια μετά τις μεγάλες μέρες του Αλέξη, έχουμε κάθε λόγο να εξεγειρόμαστε ενάντια στο σύστημα που γεννάει και αναπαράγει Κορκονέες, για να διασφαλίζεται η εξουσία των Δασκαλόπουλων και των Πάγκαλων.
Δύο χρόνια μετά, να είμαστε πολλές και πολλοί τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη στις 4:00 στα Προπύλαια, όχι για να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά για να χαιρετίσουμε το ατίθασο μέλλον, αυτό το μέλλον που προεικόνισε ο Δεκέμβρης του 2008.
Αθήνα 30/11/2010
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου