Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

"Καμίνης εναντίον Κακλαμάνη" και άλλα αυτοδιοικητικά παραμύθια

του AntistaChef

 από την ΑΥΓΗ, 12.11.10

Από προχθές, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι "συναξαριστές", αφού άλλαξαν τουλάχιστον τρεις φορές γνώμη σχετικά με το αν οι εκλογές είναι αποκλειστικά αυτοδιοικητικές ή έχουν και έντονα πολιτικό περιεχόμενο, επέστρεψαν δριμύτεροι, εν όψει δεύτερου γύρου, ώστε να αναμαλάξουν τους γνώριμους κοινούς τόπους, οι οποίοι εμπεριέχουν μία τζούρα Πλαστήρα, μία πρέζα Παπάγο και πέντε δράμια Σγουρο-Καμίνη. Εμείς οφείλουμε τώρα να πιούμε αυτό το κατάπλασμα, για να ομολογήσουμε (κοινώς "ξεράσουμε") ότι θέλουμε εμπράκτως "να φύγει η δεξά" και να το αποδείξουμε ψηφίζοντας με αίσθημα ευθύνης τον Καμίνη της αυτοδιοίκησης και τον Σγουρό της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία ήρε τα βάρη της και περιεπάτησε (την μπανανόφλουδα του ΓΑΠ).

Ιδίως σε ό,τι αφορά την περίπτωση Κακλαμάνη, στις αθηναϊκές γειτονιές όπου κατοικώ, εργάζομαι και κινούμαι, γίνομαι δέκτης περισπούδαστων αναλύσεων, από ανθρώπους, οι οποίοι με σχεδόν πεισιθανάτιο ύφος μάς νουθετούν να μην αφήσουμε την πόλη για ακόμα μια φορά στα χέρια της παράταξης Κακλαμάνη και μάς προτρέπουν να ενισχύσουμε τον Γεώργιο Καμίνη τον Τροπαιοφόρο, ο οποίος με τη θαυματουργή ρομφαία του θα κατατροπώσει τον δράκο της κακλαμάνιας κακοδιαχείρισης και αυθαιρεσίας. Προϋπόθεση για την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου Καμίνη στον δεύτερο γύρο είναι, μεταξύ των υπόλοιπων πολιτικών παραμέτρων, η αυτοδιοικητική παράμετρος.

Από αυτοδιοικητικής άποψης, λοιπόν, για την οποία τόσο κόπτονται ορισμένοι, η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ θέτει τον εξής απαράβατο όρο: Ότι σε όλο το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα 2006-2010 είχαν καταργηθεί στο επίπεδο της δράσης τα στεγανά μεταξύ των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της "Ανοιχτής Πόλης", επειδή είχε δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα συμπληρωματικό κινηματικό/διεκδικητικό σύνολο απέναντι στη δεξιά διοίκηση του δήμου, το οποίο, ακόμα κι αν διαφοροποιείτο σε επιμέρους πολιτικές κατευθύνσεις, δεν έχανε, ωστόσο, ποτέ την ευρύτερη συσπειρωτική δυναμική του.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη κατ' ελάχιστον, καθώς η απερχόμενη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ λίμναζε αδιατάρακτα στον γραφειοκρατικό υδροκεφαλισμό της, τον τόσο εχθρικό απέναντι στις διεκδικητικές πρωτοβουλίες και τα κινήματα ενεργών πολιτών, όταν δεν συνέπλεε ανοιχτά με όψεις της πολιτικής του Κακλαμάνη. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα (αλλά και αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων της "ρευστής ζώνης" μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής ΔΗ.ΑΡΙ.), που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους εναντίον του Κακλαμάνη, σε κρίσιμες στιγμές κοινωνικής και πολιτικής σύγκρουσης ξερόβηχαν, θεωρούσαν ότι "γίνονται υπερβολές" και δεν παρέλειπαν να δίνουν εξετάσεις στη διοίκηση Κακλαμάνη ως υποστηρικτές της "εποικοδομητικής αντιπολίτευσης". Έχουμε, θα μού πείτε, και τους βαρείς όρκους πίστης και αφοσίωσης της ΔΗ.ΑΡΙ. στην αυτοδιοίκηση, στις νέες ιδέες και μεθόδους που θα φέρει ο Καμίνης, επειδή είναι ο Καμίνης, τον οποίο ο πρόεδρος της ΔΗ.ΑΡΙ. υπέδειξε πρώτος.

Δεν είναι, ασφαλώς, η πρώτη φορά που η ΔΗ.ΑΡΙ. εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και χάνεται στους λαβυρίνθους που η ίδια κατασκευάζει. Απορώ, όμως, τι σόι αυτοδιοικητική αντίληψη είναι αυτή, η οποία κάνει σημαία έναν άνθρωπο ουρανοκατέβατο, άσχετο με τα προβλήματα της Αθήνας και εντελώς ανύπαρκτο στους αγώνες εναντίον της διοίκησης Κακλαμάνη. Και τι είδους εμπιστοσύνη να έχουμε στους/στις υποψήφιους/-ες συμβούλους της ΔΗ.ΑΡΙ, οι οποίοι/-ες έφυγαν τρέχοντας από ένα πλατύ και δημοκρατικό αριστερό αυτοδιοικητικό σχήμα, για να πλαισιώσουν τον άγνωστο Χι της νέας αυτοδιοικητικής μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα;

Μπορεί οι Σαύλοι της ΔΗ.ΑΡΙ. να έγιναν Παύλοι του Καμίνη, εγώ, πάντως, δυσπιστώ απολύτως απέναντι σε όσους μού υπόσχονται θαύματα από το πουθενά, υπό την αιγίδα του θατσερικού ΠΑΣΟΚ. Κοντολογής, ακόμα και μόνο με αυτοδιοικητικούς όρους να συζητούσαμε, η υπερψήφιση του Καμίνη (ως "αντίπαλου δέους" στον Κακλαμάνη) είναι τόσο επιζήμια όσο και η υπερψήφιση του Σγουρού- κατά την ταπεινή μου γνώμη, τουλάχιστον. Εκτός αν συγχέουμε την στέρεη πολιτική αλλαγή με τον βολονταρισμό του φουκαρά, οπότε ας εμπιστευτούμε τις ξερές φόρμουλες, ας ψηφίσουμε τη μαγική λύση Καμίνη και ας (ξανα)περιμένουμε 100 μέρες για να δούμε τι θα συμβεί. Η αλλαγή στην Αθήνα δεν θα συμβεί με ρεκλάμες της οκάς, ηχηρά διαγγέλματα και ρηχές διακηρύξεις.

Η αλλαγή κρίθηκε, δυστυχώς, στον α' γύρο. Όποιος την προηγούμενη Κυριακή αγνόησε την ευθύνη κι έχασε την ευκαιρία του, ας πρόσεχε. Τα διλήμματα κατόπιν εορτής τείνουν να καταστούν μια άχαρα επαναλαμβανόμενη συνήθεια, η οποία συγκαλύπτει τα πικρά διδάγματα. Το "μεταμφιέζομαι, άρα υπάρχω" είναι ακόμα ένα καρτεσιανοποιημένο ιδεολογικό όργανο του τρισάθλιου νεοφιλελεύθερου δικομματισμού. Κι ωστόσο, σαν φαντάσματα πλανιούνται πάνω από τον δεύτερο γύρο οι ερωτήσεις: "Ποιος ζητά την ψήφο μου; Σε ποιες συνθήκες; Από ποια θέση; Με ποιο δικαίωμα;". Εγώ, τουλάχιστον, έχω αποφασίσει να απαντήσω σ' αυτές τις ερωτήσεις με όρους συνθετότερους από τη σοφιστική και την εριστική του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του.

Νovalis

10 σχόλια:

  1. Με την επισήμανση της ανησυχίας που προκαλεί -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- η εκπροσώπηση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», για πρώτη φορά, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και την εκτίμηση ότι «μία πιθανή επανεκλογή του Νικήτα Κακλαμάνη μπορεί να μετατρέψει το Δήμο της Αθήνας σε ορμητήριο φανατισμού και μισαλλοδοξίας», 13 προσωπικότητες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη.
    Την ανακοίνωση στήριξης στην υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας υπογράφουν οι: Λεωνίδας Κύρκος, Τίτος Πατρίκιος, Άγγελος Δεληβοριάς, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Δήμου, Μισέλ Φάις, Πέτρος Μάρκαρης, Μάκης Καβουριάρης, Θάνος Βερέμης, Αντώνης Ρουπακιώτης, Γκασμέντ Καπλάνι, Ριχάρδος Σωμερίτης και Άννα Πατάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη - τους υποψηφίους που υποστήριξε ο Συνασπισμός - υπέγραψαν χτες κείμενο συμπαράστασης στις υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη. Γράφουν στο κείμενο:

    "Στον πρώτο γύρο εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου.
    Στον δεύτερο γύρο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουμε υποψηφιότητες που εκφράζουν με ακραίο τρόπο τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη χωρίς όρια ανάμειξη της Εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, τα μεγάλα συμφέροντα που φέρνουν την καταστροφή και των τελευταίων θυλάκων πρασίνου στον αστικό χώρο.
    Η Αριστερά πρέπει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί η ανάδειξη των Γκιουλέκα και Κακλαμάνη στις δημαρχίες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας".

    Υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί:
    Σία Αναγνωστοπούλου
    Σίσσυ Βελισαρίου
    Λιζιάννα Δελβερούδη
    Νίκος Θεοτοκάς
    Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
    Νίκος Κωταρίδης
    Ελένη Περδικούρη
    Γιώργος Φαράκλας
    Γιώργος Φουρούνης
    Δημήτρης Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέκα επιστήμονες που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν για τον Δήμο Αθηναίων την Ελένη Πορτάλιου και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη - τους υποψηφίους που υποστήριξε ο Συνασπισμός - υπέγραψαν χτες κείμενο συμπαράστασης στις υποψηφιότητες των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη. Γράφουν στο κείμενο:

    "Στον πρώτο γύρο εκφράστηκε ρητά και κατηγορηματικά η λαϊκή αποδοκιμασία απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου.
    Στον δεύτερο γύρο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουμε υποψηφιότητες που εκφράζουν με ακραίο τρόπο τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τη χωρίς όρια ανάμειξη της Εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, τα μεγάλα συμφέροντα που φέρνουν την καταστροφή και των τελευταίων θυλάκων πρασίνου στον αστικό χώρο.
    Η Αριστερά πρέπει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί η ανάδειξη των Γκιουλέκα και Κακλαμάνη στις δημαρχίες των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας μας".

    Υπογράφουν οι πανεπιστημιακοί:
    Σία Αναγνωστοπούλου
    Σίσσυ Βελισαρίου
    Λιζιάννα Δελβερούδη
    Νίκος Θεοτοκάς
    Σταύρος Κωνσταντακόπουλος
    Νίκος Κωταρίδης
    Ελένη Περδικούρη
    Γιώργος Φαράκλας
    Γιώργος Φουρούνης
    Δημήτρης Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουμε κανένα λόγο να επιλέξουμε μεταξύ δύο διαχειριστών της ίδιας πολιτικής.
    Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποιος Καμίνης;
    Ξεχνάμε τα καμώματα του Προβατά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παίζει πολύ κόμπλεξ προς τους Κουβέληδες. Εγώ αυτό καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΥΡΟ σε ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ - ΛΑΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    Η αποχή από της επαναληπτικές εκλογές στην Αθήνα ισοδυναμεί με επανεκλογή του Κακλαμάνη.

    Οι ναζι εγκληματίες της χρυσής αυγής το ξέρουν καλά το βάσανο της ιδεολογικής ακαμψίας της επαναστατικής αριστεράς (που προτιμάει να έχει νεκρούς ήρωες απ' το να ρίχνει αμφιλεγόμενες ψήφους), ακόμα κι άν αυτή η αριστερά συμμετέχει για τα καλά στο εκλογικό παιχνίδι, και άρχισαν ήδη να το γλεντάνε.

    Δεν πέρασε μιά μέρα απο την είσοδο του φιρερ εγκληματία μιχαλολιάκου στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας και η συμμορία των χρυσαυγητών ανοιχτά πια ξεκίνησε επιθέσεις και εμπρησμούς σε χώρους μεταναστών και αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Η παρατεταμένη ελληνική νύχτα των κρυστάλλων ξεκίνησε, και όποιος δεν θέλει να το δεί και δέν τους κόψει τη φόρα τώρα, αφήνει την κοινωνία, τους μετανάστες και τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του Α/Α χώρου ανυπεράσπιστους στο όνομα μιας ,καταστροφικής στις συνέπειές της, δήθεν καθαρότητας.

    Αυτό λοιπόν που δεν τολμούν να πουν οι ηγεσίες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των αριστερών καθεστωτικών ιεροεξεταστών και σεχταριστών κάθε απόχρωσης, ας τους βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και ας το πούμε εμείς. Τα μέλη της κοινωνικής αριστεράς, οι σιωπηλοί των οργανώσεων, τα πόδια των πορειών, οι ψήφοι των εκλογών.

    Λοιπόν, συντρόφοι.

    Την 2η Κυριακή, στην κάλπη της Αθήνας, η γραμμή μας πρέπει νομίζω να είναι μία.

    Κόβουμε το δρόμο στη θεσμική νομιμοποίηση της χρυσής αυγής και στο μέντορά της, φασίστα, Κακλαμάνη.

    Αποτρέπουμε τη νομιμοποίηση των παρακρατικών εγκληματιών μέσω των συγκοινωνούντων δοχείων ΧΑ-ΛΑΟΣ-ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ. και τη Δημαρχία της Αθήνας.

    1.Δεν κάνουμε αποχή, δεν ρίχνουμε άκυρο ή λευκό, στη Δημοτική κάλπη.

    2.Δεν δίνουμε σημασία στα καλέσματα των ξευτιλισμένων Κουβελο-Ψαρινών γιά δήθεν ψήφο προοδευτικής συμπόρευσης στο ψηφοδέλτιο του Καμίνη.

    3.Την δεύτερη Κυριακή ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ. ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

    Κάνουμε αυτό που όλοι συζητάμε μεταξύ μας και κανείς δεν τολμάει να το δηλώσει δημόσια.
    Αυτό που κανείς φασίστας νεοταξίτης δεν περιμένει και χαρούμενοι νικητές προετοιμάζουν τη μεγάλη νύχτα.

    Ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο του Καμίνη σαν πράξη καθαρά αντιφασιστική και αντιρατσιστική.

    Στέλνουμε τον Ομέρ Πριόνη των εργολάβων για σύνταξη και κόβουμε το δρόμο στη Χρυσή Αυγή.

    4. Ξεσκεπάζουμε τους παραπλανητικούς εκβιασμούς και την παρανοϊκή διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής, πως τάχα οι εκλογές αποτέλεσαν δημοψήφισμα επικρότησης εκ των υστέρων του διαρκούς συνταγματικού πραξικοπήματος που διαπράττουν σε βάρος του λαού ο Παπανδρέου και οι διεθνείς γκάνκστερς πολιτικοί και τραπεζίτες.

    Ρίχνουμε ΑΚΥΡΟ και ΛΕΥΚΟ σε Κικίλια και Σγουρό, στην κάλπη της Περιφέρειας.

    Κι όποιος "αναλυτής" καταφέρει να αποδείξει πως οι ψήφοι υπέρ του Καμίνη και ταυτόχρονα τα άκυρα σε Κικίλια και Σγουρό, συνιστούν επικρότηση του μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ ας βγεί να το υποστηρίξει. Μπορεί να τον προτείνουμε και για Νομπελ.

    5. Ομως.
    Τα νούμερα δεν βγαίνουν.
    Ο Κακλαμάνης έχει στο χέρι από την προηγούμενη Κυριακή 40 με 45%.
    Η εκκλησία του Περισσού έχει επισήμως δηλώσει αποχή, η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν τολμάει να μείνει πίσω, Και έτσι Η ΑΠΟΧΗ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.

    Πού θα βρεθούν λοιπόν οι ψήφοι;

    Οσοι σύντροφοι παίζουν κάθε μέρα το κεφάλι τους απέναντι στις φαλτσέτες και τις σιδερογροθιές των χρυσαυγητών μπορούν να τους κόψουν αυτή τη φορά το δρόμο. Με τα ίδια τα μέσα του αντιπάλου. Την ψήφο. Μιά ψήφο που κανείς δεν προέβλεψε και κανείς δεν περιμένει, ψήφο που φέρνει το κίνημα σε καλύτερη θέση, σουτάρει τον φασίστα Κακλαμάνη και βάζει τους ναζι στη γωνία, πριν τους δούμε να παρελαύνουν με στολές της δημοτικής αστυνομίας του Κακλαμάνη στα σχολεία της Αθήνας και στον κάθε Αγ.Παντελεήμονα.

    Θα το τολμήσουμε;

    http://tvxs.gr/userpost/%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΙΚΗ του ΚΑΜΙΝΗ, ΚΟΝΤΡΑ στο ΠΑΣΟΚ
    Η εκδίκηση του ανορθολογικού.

    Αποτελεί η επιλογή Καμίνη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Αθήνας, ανάχωμα στην ενδυνάμωση του ναζιστικού – εθνικοσοσιαλιστικού φαινομένου;

    Τι ακριβώς συνιστά το ναζιστικό φαινόμενο που διαβρώνει αυτή τη στιγμή ολόκληρο τον κατασταλτικό κρατικό μηχανισμό, και μπορεί να αποδυναμωθεί στην κάλπη;

    Η στήριξη του Καμίνη από την κοινωνική βάση της αριστεράς, θα συνιστούσε αυτομάτως συμπόρευση με την έκνομη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο;

    Επιδιώκει στ’ αλήθεια το ΠΑΣΟΚ τη νίκη του υποψηφίου του στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής;

    Μπορεί η κοινωνική αριστερά να δημιουργήσει ένα « εκλογικό σαμποτάζ », υπερβαίνοντας την τραυματική μετεμφυλιακή της προσκόλληση σε έναν αγοραίο κοινοβουλευτισμό, και τους υποτιθέμενους κανόνες του, που μόνο αυτή πλέον υπερασπίζεται και που οι επίσημες αστικές δυνάμεις τον παραβιάζουν σε κάθε κρίσιμη στιγμή για την επιβίωση τη δική τους και της τάξης που υπηρετούν;


    Μπροστά στην επαναληπτική δημοτική κάλπη της Κυριακής, Μερικές απαντήσεις εδώ:


    http://tvxs.gr/userpost/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 29 κατασκευαστές δημάρχων, συνιστούν SKIP!
    Εγώ αυτό θα ψηφίσω!
    (αφού είναι 29 ρε παιδιά! οι άλλοι είναι 13 και 10 μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα και εκ των υστέρων, μετά τα συνεχή ρεζιλίκια του αχυράνθρωπου Καμίνη, ελπίζω ορισμένοι να κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους. Όχι ότι αυτό θα λύσει τίποτα, αλλά είναι μια ελάχιστη πράξη εντιμότητας, μια στοιχειώδης διάθεση για την αποκατάσταση της αλήθειας. Το αίχος της επικοινωνιακής προπαγάνδας ανέδειξε έναν πασοκοδήμαρχο με εξαρτημένα αντανακλαστικά. Η υστεροβουλία κάποιων τον πλαισίωσε. Και η απολιτίκ ευπιστία κάποιων άλλων τον στερέωσε με άνετη πλειοψηφία. Σε τελική ανάλυση, όποιος με περισσή ευκολία πρότεινε τον Κακλαμίνη ως λύση στον Κακλαμάνη, χρωστάει μια εξήγηση. Όλοι μαζί τον βγάλαμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ:

    "Κύριοι δήμαρχοι Θεσσαλονικέων και Αθηναίων,

    κύριε Καμίνη και κύριε Μπουτάρη,

    Στον δεύτερο γύρο των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, με δεδομένη τη θέση της αριστεράς στην αντιπολίτευση, υποστηρίξαμε δημόσια ότι οι υποψηφιότητές σας ήταν μια κάποια λύση απέναντι στη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τους αρχαϊσμούς και τα συμφέροντα των εργολάβων. Διαψευστήκαμε. Μέρα με την ημέρα, δυστυχώς, κάνετε ό,τι μπορείτε για να φανείτε «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», καθώς το έγραφε ο ποιητής. Φαίνεται πως η εξουσία κι οι ιδιοτέλειες που απορρέουν από αυτήν είναι πιο βαριές από τα φτερωτά σας λόγια. Με τη στάση σας στα συμβάντα της 28ης Οκτωβρίου ξεχείλισε το ήδη γεμισμένο ποτήρι. Αποδειχτήκατε, τελικά, αντάξιοι των προκατόχων και ανθυποψηφίων σας. Με γεια σας και χαρά σας.

    Αναγνωστοπούλου Σία, Δελβερούδη Ελίζα Άννα, Θεοτοκάς Νίκος, Κωνσταντακόπουλος Σταύρος, Κοταρίδης Νίκος, Περδικούρη Ελένη, Φαράκλας Γιώργος, Φουρτούνης Γιώργος, Χασάπης Δημήτρης"
    (δημοσιεύτηκε στην Αυγή, 1/11/2011).

    Σε δραματικές στιγμές κοινωνικής και πολιτικής χρεωκοπίας, ένας ολόκληρος κύκλος έκλεισε. Μαζί τους, ελπίζω, και οι ανυστερόβουλες αυταπάτες.

    Η επιστολή των εννέα είναι μια γενναία και απαραίτητη αυτοκριτική τοποθέτηση. Ας ελπίσουμε ότι στο εξής δεν θα μάς συμπαρασύρουν τόσο εύκολα τα επιφαινόμενα: ακόμα και ο δρόμος για τους δημάρχους-μαριονέτες είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Και ναι μεν, με γειά τους με χαρά τους, αλλά και η επιπόλαια ξοδεμένη ψήφος δημιουργεί τετελεσμένα, που, δυστυχώς, δεν αλλάζουν ανώδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή