Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Ανακοίνωση της Ανοιχτής πόλης


Σχετικά με την πρόσφατη συζήτηση του θέματος της «Διπλής Ανάπλασης» στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Συντονιστική Γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης, μετά από συνεδρίασή της με τη συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων που την εκπροσωπούν, εξέδωσε ομόφωνα την παρακάτω ανακοίνωση:

Το ζήτημα του Ελαιώνα – με τη διπλή του όψη, πρώτον, της απαγόρευσης ανέγερσης του mall συμφερόντων Βωβού και του «εμπορικού-δημαρχιακού κέντρου» του Δήμου Αθηναίων και δεύτερον, της μεταφοράς του γηπέδου από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στον Ελαιώνα – έχει ήδη οδηγηθεί σε αίσια έκβαση μετά από πολύμηνους αγώνες του κινήματος πολιτών και της Ανοιχτής Πόλης, οι οποίοι δικαιώθηκαν πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ. Με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου υψηλού πρασίνου έκτασης όσο περίπου και ο Εθνικός Κήπος γύρω από το νέο γήπεδο.

Παρά τη σαφήνεια του θέματος, ο δήμαρχος κ. Κακλαμάνης και η δημοτική πλειοψηφία εξακολουθούν να επιμένουν στη διάσωση του mall Βωβού. Αυτή τη στάση εκφράζει και η πρόσφατη απόφαση (18.12.09) του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συναίνεσε και η παράταξη του κ. Σκανδαλίδη.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος δεν είναι «γραμματοκομιστής» που αποστέλλει χωρίς δική του θέση «όλες» τις απόψεις (της ΠΑΕ, του ερασιτέχνη ΠΑΟ και της εταιρείας Μπάμπης Βωβός), αγνοώντας αυτές που έχουν τη σφραγίδα του ΣτΕ, δηλαδή τις θέσεις του κινήματος των κατοίκων και τις θέσεις της Ανοιχτής Πόλης, που έχουν επανειλημμένα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιο ειδικά στο Δ.Σ. της 18.12.2009, όπως φαίνεται σαφώς στα πρακτικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης επιχειρηματολόγησαν υπέρ των συνολικών θέσεών μας καθ’ όλη τη διαδικασία, η οποία σημειωτέον διεξήχθη υπό εξαιρετική πίεση και με άκρως αυταρχικές παρεμβάσεις του Δημάρχου, που δεν κατέθεσε καν εκ μέρους της πλειοψηφίας γραπτή εισηγητική πρόταση.

Τούτων δεδομένων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης, στο, διαδικαστικού περιεχομένου, προφορικό σχέδιο απόφασης των Κακλαμάνη-Σκανδαλίδη, τοποθετήθηκαν ψηφίζοντας με 2 κατά και 1 υπέρ – υπό την προϋπόθεση, όμως, να συμπεριληφθούν στις θέσεις του Δήμου οι όροι και προϋποθέσεις που έθεσε η Ανοιχτή Πόλη και εναντιώνονται τόσο στο mall και εμπορικό-δημαρχιακό κέντρο στο Βοτανικό και στις νέες αξιώσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ.

Τέλος, η Συντονιστική Γραμματεία της ΑΠ τονίζει: Η θέση της παράταξης για το ζήτημα του Ελαιώνα είναι σαφής και καμιά προσπάθεια διαστρέβλωσής της δεν θα περάσει. Οι αγώνες μας σε όλα τα επίπεδα, θεσμικό και κινηματικό, οι νίκες των ενεργών πολιτών είναι το μέλλον. Είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι γιατί στους αγώνες αυτούς συμβάλλουμε ουσιαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου