Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ενημέρωση από τη σημερινή πορεία. TVXS

16:05: Διαλύεται η πορεία στην Ομόνοια. Συμπλοκές τώρα στα Προπύλαια. Τέσσερις συνολικά οι τραυματισμοί αστυνομικών και δύο διαδηλωτών. Το μετρό στο Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό.

15:55: Εξήντα οι προσαγωγές.

15.30: Μία προσαγωγή στην Ομήρου. Εννέα συλλήψεις στο Σύνταγμα. Πενηντάχρονη τραυματισμένη από γκλοπ. Ομάδες Ζήτα και ΜΑΤ βγήκαν από την Καραγιώργη Σερβίας και την Ερμού και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και διαδηλωτές. Ανάμεσα στους τραυματίες και η Αγγελική Κουτσουμπού μέλος του ΕΕΚ.

Το μετρό στο Πανεπιστήμιο είναι κλειστό και αναγκαστικά οι διαδηλωτές κινούνται προς την Ομόνοια, για να αποχωρήσουν. Ταυτόχρονα, ομάδα διαδηλωτών κινείται προς την Νομική.

15.20: Τραυματίστηκε διαδηλωτής στο Σύνταγμα, όταν παρασύρθηκε από μηχανή της ομάδας Δέλτα. Αιμόφηρτη γυναίκα στη πλατεία Συντάγματος. Τραυματίες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και ηλικιωμένοι.

15.10: Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στη πλατεία Κοραή, μετά από μικροσυμπλοκές. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Τα δακρυγόνα πέφτουν μέσα στα μπλογκ. Αστυνομικοί εθεάθησαν να επιστρέφουν πέτρες προς την πορεία, που είχε πετάξει μερίδα διαδηλωτών. Επεισόδια και στη πλατεία Συντάγματος. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Σαράντα οχτώ μέχρι τώρα οι προσαγωγές.

15.00: Επίθεση στο κατάστημα «Φοκάς». Η κεφαλή της πορείας φτάνει στο Σύνταγμα. Πρώτο μπλοκ είναι αυτό του Πολυτεχνείου. Κρότου λάμψης. Φωτιά στο κατάστημα Bershka στην οδό Σταδίου.

14.50: Τραυματίστηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της εισβολής μερίδας διαδηλωτών στην Πρυτανεία. Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, προσπαθώντας να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τα Προπύλαια.

14.40: Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη συμβολή τον οδών Χ. Τρικούπη και Πανεπιστήμιου. Πέτρες και εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων.

14.30: Ξεκίνησε η πορεία, με συμμετοχή πολλών χιλιάδων κόσμου.

14.20: Η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη. Οι καταληψίες έχουν σηκώσει μαύρη σημαία.

14.10: Ένταση αυτή την ώρα στην οδό Ρήγα Φεραίου. Αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές ανταλλάσσουν δακρυγόνα και πέτρες. Οδόφραγμα στήνεται στο κέντρο της οδού.

13.50: 5.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια ενώ κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται. Η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στο κόσμο που κατευθύνεται προς τα Προπύλαια

Μικροσυμπλοκές μπροστά από το Πανεπιστήμιο, με δακρυγόνα από τις αστυνομικές δυνάμεις και αντικείμενα από μερίδα διαδηλωτών.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους έξω από το μετρό «Πανεπιστήμιο». Πραγματοποιούνται προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου