Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Δεν ξεμπερδέψατε με τη ΡΙΖ.Α κύριοι...


Λεπτομἐρειες εδώ και εδώ

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ σύντροφε κανένα πρόβλημα. προχωρήστε με τον Αλαβάνο στη δημιουργία κόμματος της Ριζ. Α. και βρισκόαμστε στους κοινωνικούς αγώνες. ομως μην επιχειρήτε να αλώσετε τον ΣΥΝ για να έχετε μέλη.

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Κόκκινη Πιπεριά
    Δύο τινά συμβαίνουν:
    Είτε δεν ξέρεις ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς,
    είτε δεν θες να είσαι ΣΥΡΙΖΑ.
    Όσο για τον ΣΥΝ, ηρέμησε, δεν είναι ούτε τα χειμερινά ανάκτορα, ούτε η Βαστίλη.
    Φιλικά
    Ένα άλλο μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι προσεκτικός όταν χρησιμοποιείς α΄ πληθυντικό πρόσωπο.
    Κανείς δεν επιχειρεί να αλώσει τον ΣΥΝ, μην υποτιμάς τα μέλη του, την προσωπική τους ιστορία και κυρίως την νοημοσύνη τους.
    Ο ΣΥΝ αυτοπροσδιορίζεται σαν χώρος τόσο της Ανανεωτικής όσο και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς,έτσι δεν είναι;
    Το σενάριο του εξωτερικοό εχθρού τελείωσε αγαπητέ σύντροφε.
    Η φράση όπως πολύ καλά γνωρίζεις ειπώθηκε από τον Αλέκο Αλαβάνο.εχθές,δεν απευθύνεται στην ηγεσία ή στα στελέχη του ΣΥΝ.
    Τέλος, to blog στηρίζει κάθε ενωτική προσπάθεια στο χώρο της Αριστεράς, και θα συνεχίζει να τις στηρίζει.

    Ξέρεις ποιος είμαι και που ανήκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμε

    Γνωρίζω πολύ καλά και τι είναι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2004 όταν τον δημιουργούσε ο ΣΥΝ πολλοί που σήμερα κόπτονται για την ενότητα ήταν απ' έξω. τέλος πάντων. Οχι δεν ηρεμώ. Ο Αλαβάνος και κάποιοι άλλοι δια της δήθεν οργανωτικής συγκρότησης (είναι δυνατόν μια εκλογική συμμαχία να συγκροτηθεί;) θέλουν την ρευστοποίηση του ΣΥΝ και στη συνεχεια την διάλυση του σε έναν ενιαίο Σύριζα. Σ' αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΣΥΝ διαφωνούμε και θα αποδειχθεί περίτρανα στο έκτακτο συνέδριο.

    Οσο για το περι Ανανεωτικής & Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχω να πω ότι όσα περισσότερα επιθέτα βαζεις στην αριστερά τόσο λιγότερα εκπροσωπεί!

    @ Syrizix

    Οχι δεν γνωρίζω ποιος είσαι και που ανήεκςι. Συγγνώμη.

    Τα σενάρια του εξωτερικού εχθρού όχι μόνο δεν τελείωσαν αλλά με την επανεμφάνιση του Αλαβάνου έχουν ενταθεί.

    Εγώ υποστηρίζω κάτι πολύ απλό. Κόμμα έχουμε και είναι ο Συνασπισμός. Ο οποίος ΣΥΝ συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ οπου είναι εκλογική συμμαχία.

    Οποιος θέλει άλλο κόμμα (τον Σύριζα, την ΡΙΖ.Α.) μπορεί να το δημιουργήσει. Οχι όμως με τη διάλυση του ΣΥΝ. Αν τα μέλη του ΣΥΝ αποφασίσουν ότι το κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης θα το διαλύσουμε. Ομως θα το αποαφασίσουμε εμείς συγκροτημένα στο συνεδριο μας. Δεν θα μας κάνει υποδείξεις ο κάθε Αλαβάνος.

    Και για να τελειώνουμε. Οποιος θέλει τον Σύριζα κάτι διαφορετικόα πό εκλογική συμμαχία μπορεί άνετα να το καταθέσει στο έκτακτο συνεδριο και να μετρηθεί η άποψή του. Καταναοητό νομίζω...

    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Κόκκινη Πιπεριά, για να τελειώνουμε

    του Στέφανου Μπαγεώργου

    Η προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο γίνεται όταν αμφισβητείται η πολιτική γραμμή ή η ηγεσία του κόμματος. Στον ΣΥΝ δεν ισχύει τίποτε από τα δύο. Τόσο οι αποφάσεις του συνεδρίου όσο και η ηγεσία δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Διαφωνίες υπάρχουν και είναι θεμιτές. Αμφισβήτηση όχι.

    Η κρίση στο χώρο μας προήλθε από την αμφισβήτηση του ρόλου του ΣΥΝ στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, από τις υπόλοιπες συνιστώσες, και του προέδρου του, από τον Αλ. Αλαβάνο. Τα προβλήματα αυτά δεν επιλύονται με εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΝ. Ακριβώς επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα, η επιχειρηματολογία που στηρίζει την πρόταση για συνέδριο ουσιαστικά αναζητά τον «εσωτερικό εχθρό», θέτοντας τις διαχωριστικές γραμμές εντός του ΣΥΝ.

    Αντί να τεθεί το ουσιαστικό πρόβλημα, που είναι οι σχέσεις ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκεται η χωρίς όρους και όρια εσωκομματική σύγκρουση με μόνο στόχο την αναδιάταξη των εσωκομματικών συσχετισμών. Εξέλιξη που, αν δεν αποφευχθεί, αποτελεί κίνδυνο για την πολιτική συνοχή και την ενότητα του κόμματος

    Αναμπουφτούρδισμα σ. Πιπεριά. οΎτε για συμμαχικό σχήμα σου κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να σου κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», απορρίπτει τα περί επιστροφής του στην πολιτική σκηνή προκειμένου να γίνει «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» λέγοντας ότι αυτός είναι όρος που παραπέμπει στη μαφία. Σε όσους διαβλέπουν διασπαστικές διαθέσεις από μέρους του, απαντά ότι «δεν πρόκειται να δικαιωθούν». Τονίζει ότι επιστρέφει όχι ως «πρωταγωνιστής στο πολιτικό star system», αλλά ως «απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου».

    Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τη συζήτηση για έκτακτο συνέδριο, αλλά και τις προειδοποιήσεις του κ. Αλ. Τσίπρα προς τα στελέχη του, ότι αν δεν υιοθετηθεί η πρότασή του τότε θα παραιτηθεί, ο κ. Αλαβάνος αναφέρει: «Δεν έχω να πω τίποτα».

    Ο Α. Αλαβάνος δεν αποκλείει κανέναν -από τον ΣΥΝ και το ΠαΣοΚ ως το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά- από το «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης» που εξήγγειλε προ ημερών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εγκαινιάζοντας έναν νέο γύρο παρεμβάσεών του, ο οποίος θα συνεχιστεί με την αυριανή συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Αλφα, όπου ο κ. Αλαβάνος θα είναι ομιλητής μαζί με τον καθηγητή κ. Κ. Βεργόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος σου είπε ότι συμφωνω με τον Στέφανο; Εχω δική μου άποψη, την οποία σε πολύ λίγες γραμμές ανέφερα στο παραπάνω ποστ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @κόκκινη πιπεριά
    Τόσο εσύ όσο και ο Μπαγεώργος "δείχνετε" σαν εξωτερικό κίνδυνο τον Α.Αλαβάνο. Πού διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ blogosferix...

    Η άποψή μου είναι ότι ο Αλαβάνος θέλει δια της δήθεν οργανωτικής συγκρότησης του Σύριζα την διάλυση του ΣΥΝασπισμού. Είναι πλέον ολοφάνερο. Προσπαθεί να δημιουργήσει δίπολο ΣΥΝ - Σύριζα. Μιλάει απαξιωτικά για τον Συνασπισμό ενώ ορίζει τον Σύριζα σαν διαφορετικό κομματικό σχηματισμό. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Ο Σύριζα είναι εκλογική συμμαχία, η οποία πρέπει να συνεχιστεί ως τέτοια.
    Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι οποιος μέσα ή έξω από τον ΣΥΝ θέλει να δημιουργήσει κόμμα της αντισυστημικής αριστεράς ή να μετεξελίξη τον Σύριζα σε ενιαίο κόμμα πρέπει να το θέσει στο επερχόμενο συνέδριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει πλάκα πάντως να λοιδωρούνται όλοι εκείνοι που συνέβαλαν ώστε να εκπροσωπείται στη βουλή η ανανεωτική πτέρυγα. Η περιβόητη 'ανανεωτική' αριστερά κάποτε μετά βίας έφτανε το 1,85% (εκλογές 1985).Μετά την αιμοδότηση αυτού του χώρου από όσους έφυγαν από το ΚΚΕ το 1991 έφτασε στο 3-3,5 για να κινηθεί στο 4,5-5 ύστερα από τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην είναι τόσο σίγουροι οι ανανεωτικοί ότι αν φύγουν έχουν εξασφαλισμένη επιτυχία. Η παρουσία τους στην κοινωνία είναι αντιστρόφως ανάλογη α΄πό την παρουσία τους στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή