Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Εγκύκλιος της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην απόφαση να θεσπίσει την ιδιότητα του «μέλους ΣΥΡΙΖΑ» για όλους και όλες τους συντρόφους/σες, μέλη συνιστωσών ή μη ενταγμένους/ ες σ’ αυτές. Η διαδικασία αυτή θα έχει εξωστρεφή χαρακτηριστικά, θα συνδυάζεται με καμπάνιες παρέμβασης στη συγκυρία, με οργανωμένη προσπάθεια εγγραφής μελών και θα οργανώνεται με την ευθύνη των Τοπικών – Κλαδικών – Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέεται με την προσπάθεια για την καλύτερη συγκρότηση αλλά και επέκταση (όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν) του δικτύου των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα:

Συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών όπου δεν υπάρχουν και επανασύσταση όπου η λειτουργία τους έχει ατονήσει.
Οργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων με αντικείμενο τον απολογισμό της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αλλά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα όπως προκύπτουν απ’ την επικαιρότητα και τις τοπικές ανάγκες.
Κατάληξη της Γενικής Συνέλευσης με την εγγραφή μελών ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Μελών καθώς και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας. Κάθε σύντροφος/ σα καλείται να εγγραφεί στο μητρώο της τοπικής οργάνωσης και να παραλάβει την Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαδικασία εγγραφής μελών παίρνει τα χαρακτηριστικά καμπάνιας για περίπου 3 μήνες (ως το τέλος Φλεβάρη).
Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω θα κυκλοφορήσουν άμεσα με την ευθύνη της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής τα εξής υλικά: η Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ, και η αφίσα «ΣΥΡΙΖΑ Παντού» για την προπαγάνδιση των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και την καμπάνια εγγραφής μελών.
Κάθε Τοπική, Κλαδική, Νομαρχιακή Επιτροπή που ολοκληρώνει την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή της εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας οφείλει να ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeia@syriza.gr προκειμένου να υπάρξει επίκαιρη χαρτογράφηση του οργανωτικού ιστού του ΣΥΡΙΖΑ και ανασυγκρότηση της λειτουργίας του.
Τέλος Φλεβάρη – αρχές Μάρτη, θα συγκληθεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αποτίμηση της οργανωτικής καμπάνιας, αλλά και την προετοιμασία της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που αποφασίστηκαν στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα υπάρξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενημέρωση και πρόταση συγκεκριμενοποίησης της υλοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου