Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Δεν μας πείθεις ακόμα κ.Υπουργέ ΠΡΟ ΠΟ.

Ναι, δεν μας πείθεις κ.υπουργέ ΠΡΟ-ΠΟ!. Ούτε εσύ, ούτε ο κ. Αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Όσες ΕΔΕ κι αν διατάξετε, όσες δηλώσεις κι αν κάνετε.

Το πρόβλημα είναι στη Δημοκρατία που χτίστηκε τα τελευταία 35 χρόνια, κυρίως όταν είχατε εσείς την εξουσία. Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε κάτι, αν και είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζετε:

Η Δημοκρατία προστατεύει τον πολίτη από τις αυθαιρεσίες της κάθε εξουσίας. Η δική σας Δημοκρατία προστατεύει την εξουσία από την δίκαια οργή των πολιτών. Όσο για το ποιά Αριστερά θέλετε στην αντιπολίτευση το γνωρίζουμε και αυτό. Μια Αριστερά άλλοθι της χαλαρής Δημοκρατίας σας, μια Αριστερά του συμβιβασμού.
Την έχετε βρει;

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη

από το TVXS

Σε δήλωση για το περιστατικό προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας λόγο για παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων. Αναλυτικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.

Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου