Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ειναι αλήθεια;

Από το ιστολόγιο της Ενωσης Μελών Συριζα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 12.1.2010 και ώρα 20.00, στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, η Γενική Συνέλευση του Σύριζα Χαλανδρίου με θέμα την υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Π.Σ. για το Σύριζα των Μελών και το ενιαίο Μητρώο. Παραβρέθηκαν γύρω στα 45 άτομα περίπου.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του σύντροφου Αλέκου Αλαβάνου ο οποίος παρέστη και ζήτησε και γράφτηκε στο ενιαίο μητρώο των μελών του Σύριζα Χαλανδρίου. Συνολικά, γράφτηκαν 38 μέλη Σύριζα Χαλανδρίου ενώ η καμπάνια εγγραφής νέων μελών θα συνεχιστεί μέχρι την πραγματοποίηση της νέας Παν. Συνδιάσκεψης.

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΝ ο οποίος ανακοίνωσε ότι με ψήφους 6-1 το τοπικό Γραφείο του ΣΥΝ, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην Γ.Σ. και να μην πάρει κάρτα μέλους Σύριζα.

Παρόλα αυτά ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θέλει να παρίσταται στις Γ.Σ. του Σύριζα Χαλανδρίου και να παίρνει τον λόγο. Τον λόγο έλαβαν συνολικά πάνω από 20 σύντροφοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε όλα τα θέματα που περιελάμβανε η εισήγηση του Συντονιστικού αλλά και η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Θεωρήθηκε απ’ όλους τους ομιλητές ως αυτονόητο ότι μέλος του Σύριζα γίνεται ο οποιοσδήποτε το ζητήσει με έγγραφη σχετική Αίτηση, αποδέχεται το γενικό πλαίσιο λειτουργίας του Σύριζα και καταθέσει ως εισφορά το συμβολικό ποσό των 10 ευρώ. Η απόφαση αυτή μάλιστα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην συνέχεια έγιναν εκτεταμένες αναφορές

α. Στην άσχημη γενική πολιτική κατάσταση που επικρατεί εναντίον των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, του συνόλου των πολιτών και της νεολαίας και στην απίστευτα υποτελή στάση και συμπεριφορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του προς την υπαλληλία και τους λοιπούς αξιωματούχους των Βρυξελλών. Από την άλλη επισημάνθηκε η αδράνεια και η ακινησία του Σύριζα ο οποίος δείχνει αδύνατος και ανήμπορος να λύσει ακόμα και στοιχειώδη οργανωτικά θέματα μιας κάποιας δομής που θα του επιτρέψει να «βγεί» στην κοινωνία και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων και δύσκολων προβλημάτων της εποχής. Προτάθηκε από το Συντονιστικό και ψηφίστηκε από την Συνέλευση η δημιουργία κατά αρχήν 3 θεματικών ομάδων, ήτοι ομάδας «Περιβάλλοντος και Προβλημάτων Πόλης», «Εργασιακών Δικαιωμάτων» και «Νεολαίας».

β. Πολλές αναφορές έγιναν επίσης στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του Σύριζα με πιο κραυγαλέα αυτή του σ. βουλευτή Φ. Κουβέλη, ο οποίος μάλιστα είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα. Ιδιαίτερα αυτά που δήλωσε για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και την σύμπραξή μας με το ΠΑΣΟΚ!!! στην Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις καθώς και η με πολλά ταρατατζούμ και δημοσιότητες συμμετοχή του στη «κλειστή» βραδυά Κύρκου (μαζύ με τον πρωθυπουργό, το μισό υπουργικό Συμβούλιο, στελέχη της Ν.Δ. γνωστούς επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφους κ.λ.π) προκειμένου να δημιουργηθεί «κλίμα» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, συνιστούν άκραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά και σε κάθε περίπτωση συμπεριφορά εκτός ορίων πολιτικής Σύριζα. Θα πρέπει γιαυτό τα αρμόδια κεντρικά όργανα του Σύριζα όπως η Γραμματεία, «να μιλήσουν» δημόσια ενώ το 15μελές Συντονιστικό Σύριζα Χαλανδρίου που εκλέχτηκε από την Γ.Σ. εξουσιοδοτήθηκε να εκδόσει σχετική ανακοίνωση.

γ. Έγιναν επίσης αναφορές στο λεγόμενο σχέδιο «Καλλικράτης», δηλαδή στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να δημιουργήσει μεγαλύτερους Δήμους καθιστώντας τους έτσι ακόμα πιο συγκεντρωτικούς και αποξενωμένους από τους πολίτες τους στο μοναδικό θεσμό που ίσως με προυποθέσεις θα μπορούσε να είναι και να λειτουργεί δημοκρατικά. Το όσο πιο «μεγάλο» και «συγκεντρωτικό» σημαίνει τόσο πιο απόμακρο και αντιδημοκρατικό για τους πολίτες. Αυτό δε πρέπει να συνδυαστεί και με την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο έτσι που να καθίσταται όλο και πιο δύσκολο στα λεγόμενα μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα, να εκπροσωπούνται σε Δήμους και Κοινοβούλιο. Ο Σύριζα θα πρέπει εφόσον δημοσιοποιηθούν και γνωστοποιηθούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες να διαμορφώσει ένα σχετικό πλαίσιο θέσεων που θα επιτρέψει την κατανόηση των στόχων και των επιδιώξεων αυτών των κινήσεων από την Κυβέρνηση. Έγινε επίσης αναφορά και σχολιασμός ενός άρθρου που δημοσιοποίησε στο Τοπικό τύπο ο Γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΣΥΝ, με το οποίο επιτέθηκε στην Δημοτική παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» (στην οποία συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι εκδοχές της Αριστεράς πλην ΚΚΕ) και κάλεσε στην δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης με το ΠΑΣΟΚ. Έγινε σαφές ότι ο Σύριζα Χαλανδρίου υποστηρίζει ολόθερμα και συμμετέχει ενεργά και ποικιλόμορφα στην «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και μάλιστα θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο αυτή την ενωτική, πρωτοποριακή και ριζοσπαστική προσπάθεια στο Δήμο Χαλανδρίου.

δ. Έγιναν επίσης αναφορές στις επιθέσεις των φασιστών που τελευταία φαίνεται όλο και πληθαίνουν και ιδιαίτερα σε αυτή στους Αμπελόκηπους για την οποία αποφασίστηκε και η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης. Στην συνέχεια εκλέχτηκε 15μελές Συντονιστικό, αντιπροσωπευτικό όλων των ρευμάτων και των των συνιστωσών του Σύριζα. Κάθε συνεδρίαση του Συντονιστικού, που θα είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη, θα δημοσιοποιείται με κάθε τρόπο και ως προς την ώρα και τον τόπο συνεδρίασης και ως προς τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης έτσι ώστε πράγματι να μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι θέλουν. Τέλος εξουσιοδοτήθηκε το Συντονιστικό να διερευνήσει την δυνατότητα πραγματοποίησης από κοινού με τις τοπικές Σύριζα Αγ. Παρασκευής και Χολαργού, κλειστής εκδήλωσης με θέμα Ευρώπη-Εργασία και ομιλητές απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου