Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Απάνθισμα Ανανέωσης

Εγεννήθη ημιν η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, γρηγορείτε!

Εδω μιλάμε για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, και πιστεύουμε πως το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την εκφράσει, με μόνη προϋπόθεση την ατομική και συλλογική μας υπέρβαση.
Γι΄αυτό διαφωνούμε με όσους βλέπουν το εγχείρημα σαν μια προσπάθεια καλής θέλησης, αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Κανείς δεν μένει σε μια σχέση συμβιβαζόμενος. Απλά φεύγει.


Στο μεταξύ ο διάλογος που άνοιξε μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ καλά κρατεί. Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 23 κείμενα, αριθμός που δεν ξέρουμε αν είναι ικανοποιητικός.
Η αριθμητική της Πτέρυγας είναι λίγο περίεργη. Το 30 είναι μεγαλύτερο από το 70, έτσι μάθαμε το περασμένο καλοκαίρι πριν τις Ευρωεκλογές,

Παραθέτουμε αποσπάσματα από τα κείμενα, που πιστεύουμε πως αντικατοπτρίζουν την γενική εικόνα
με τη σύσταση να τα διαβάσετε ολόκληρα.

Κωστής Μπισκίνης(29/11/12)
Να μετακομίσουμε σε μια μονοκατοικία που θα την ξαναφτιάξουμε από την αρχή

Η Ανανεωτική Αριστερά, για όσους δεν υπήρξαμε ποτέ κομμουνιστές, αλλά και δε δεχθήκαμε τις οπορτουνιστικές πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, είναι το σπίτι μας. Ένα σπίτι που βρίσκεται αριστερά από -το όλο και περισσότερο κεντρώο- ΠΑΣΟΚ και δεξιά από το κόκκινο απολίθωμα του Περισσού.

Αντρέας Νεφελούδης, 03/12/09
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που κάποτε περπατήσαμε μαζί ανεξάρτητα από «τάσεις», διασπάσεις και διαφοροποιήσεις, από το μετερίζι του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και του ΡΗΓΑ, ή από το ανανεωτικό τμήμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους και όλες που συνιδρύσαμε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να δώσουμε μια άλλη πνοή στα όνειρα και τα οράματα της δικής μας κοινής πια αριστεράς, της αριστεράς της ανανέωσης.

Φιλιώ Πολυμενάκου, 03/12/09
Ανοιχτό γράμμα στους Ανανεωτές συντρόφους μου

Δεν ανατριχιάζετε με τα καλέσματα για καταστροφικούς «αγώνες» και ανέχεστε να μπαίνει και η υπογραφή μας ως κόμμα; Επιμένετε να πιστεύετε ότι κάτι θα καταφέρουμε μέσα από τον ΣΥΝ: Αυτόν το ΣΥΝ που τον κατάντησαν ισότιμο και ισομελή εταίρο ανύπαρκτων για την κοινωνία προσώπων και ομάδων;

Γιάννης Κεμανίδης, 03/12/09
Για τις απολύτως προβλέψιμες εξελίξεις

Είναι ήδη γνωστό σε πολλούς συμπολίτες και, φυσικά, στους συντρόφους του πολιτικού μου χώρου, ότι εδώ και πολλούς μήνες δεν μετέχω ενεργώς στα κομματικά δρώμενα ιδίως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με το «πολικό αυτό εγχείρημα» είχα και εξακολουθώ να έχω διαφωνίες, που αφορούν την πολιτική του φυσιογνωμία, τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία του. Ως μια πολιτική - εκλογική συμμαχία θα μπορούσε κανείς να την αποδεχθεί. Ίσως, μάλιστα, να μπορούσε (υπό προϋποθέσεις), να λειτουργήσει προωθητικά για την Αριστερά. Όμως, η υπό τον Α. Αλαβάνο ηγεσία του ΣΥΝ δεν τη χειρίστηκε με αυτό τον τρόπο: Μετέφερε όλες τις ουσιαστικές πολιτικές λειτουργίες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και «δια διολισθήσεως» κατήργησε όλα τα όργανα του κόμματος. Από τις Ν.Ε. , έως την Πολιτική Γραμματεία. Τις πολιτικές παρενέργειες αυτής της «πρακτικής» τις είδαμε, όπως φυσικά και την τραγική πολιτική πορεία του ιδίου: Όχι μόνον αποδείχθηκε «ιδανικός αυτόχειρας», αλλά έγινε και «παιδοκτόνος» απέναντι στον Α. Τσίπρα, που ήταν προσωπική του επιλογή. Ταυτόχρονα, επωμίστηκε το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για αποδόμηση του χώρου.

Θοδωρής Κανάκης,  05/12/09
Πίκρα!

Αναρωτιέμαι γιατί ενώ τόσα χρόνια (ιδιαίτερα τα 4 τελευταία) μπορούσατε να συμπορεύεστε με αυτούς τους "ΚΚΕέδες" του Αριστερού Ρεύματος, σε ένα κόμμα πολιτικής ενότητας και ιδεολογικής πολυφωνίας, τώρα δυσκολεύεστε να παραμείνετε σε έναν επίσης πολυφωνικό ΣΥΡΙΖΑ που επίσης συγκροτείται με όρους πολιτικής ενότητας, ο οποίος μάλιστα σας αποδίδει πλήρη πολιτικά δικαιώματα , έτσι ώστε να μπορείτε ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους να προωθείτε τις απόψεις σας εντός του, ώστε να καταστούν πλειοψηφικό ρεύμα.


Γιώργος Παπασπυρόπουλος, 06/12/09
Πρωτοβουλίες τώρα

Αγαπητοί σύντροφοι, εκτός από τον διάλογο θα ήθελα να δω και περιφερειακές ή πανελλαδικές συσκέψεις της Ανανεωτικής Αριστεράς (όχι απαραίτητα στενά της Πτέρυγας) για να αναζητηθεί με συμμετοχή μια κατάληξη για το τι κάνουμε. Η συγκυρία είναι δύσκολη. Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανόδου της δεξιάς-ακροδεξιάς δυναμώνει παράλληλα και ο αριστερισμός στα κινήματα διαμαρτυρίας. Πάντα όταν η αριστερά είναι σε υποχώρηση, η ανυπομονησία για αντίσταση και αντίδραση στην εξουσία γεννά , ιδιαίτερα στην νεολαία, παρόμοιες τάσεις. Στην χώρα μας είναι και θα παραμείνουν ενισχυμένες λοιπόν οι αντικαπιταλιστικές και αντιεξουσιαστικές εκδοχές της κινηματικής αριστεράς. Δεν πρέπει να χάσουμε την ανοιχτή γραμμή και τον διάλογο μαζί τους. Παράλληλα όμως δεν μπορούν αυτά τα κινήματα να στριμώξουν και ασφυκτικά την αυτόνομη πολιτική έκφραση της δημοκρατικής αριστεράς. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση αλλά και ακραίος ρεαλισμός στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε

Κώστας, Ανδρέου, 06/12/09
Άμεση συγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς

Η Α.Π. δεν έχει καμία «τύχη» στον ΣΥΝ ή στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Δεν έχει κανέναν λόγο, προφανώς πειστικό, να παραμένει «άφωνη» στον στενό κορσέ του Νεομακαρθισμού που από την εποχή της Αριστερής Στροφής και του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβληθεί

Λάμπρος Τσουκνίδας,07/12/09
Ξοδεύουμε χρόνο που δεν μας ανήκει

Στο Λονδίνο διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή, στην Αθήνα για... (ας συγκρατηθώ). Και η Κουμουνδούρου (της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας) επιλέγει τα... κινήματα (ας ξανασυγκρατηθώ). Χρειάζεται κάτι ακόμα για να συναισθανθούμε ότι στο ΣΥΝ μιλάμε άλλη γλώσσα και έχουμε, πρέπει να έχουμε, άλλες προτεραιότητες; Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να συνειδητοποιήσουμε ότι τους συντρόφους που θα μείνουν πίσω (ποτέ δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις) θα τους κερδίσουμε μόνο αρθρώνοντας λόγο για τα σημερινά προβλήματα; Θέλει πολύ για να συνειδητοποιήσουμε πως ο χρόνος και η φαιά ουσία που ξοδεύεται για να απαντήσουμε στα καθημερινά φάουλ (ξανασυγκρατούμαι και δεν κάνω χαρακτηρισμούς), είναι χρόνος κλεμμένος από τις επεξεργασίες που οφείλουμε να κάνουμε για να είμαστε μια πραγματική αριστερά, πραγματικά ανανεωτική.

Γ.Π., 07/12/09
Μέχρι πότε νομίζετε ότι η κοινωνία πρέπει να παραμείνει χωρίς χώρο που να εκφράζει τη φωνή της Δημοκρατικής Αριστεράς;

Αγαπητές και αγαπητοί, Όντας από εκείνους τους ανένταχτους και ανώνυμους αριστερούς που στήριξαν την παρουσία του πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ και ενός Συνασπισμού που πλέον δεν με εκπροσωπεί ουδόλως, ίσως να σας ενδιέφερε το γεγονός ότι μετά την ανάδειξη των ετερόκλητων "συνιστωσών" σε υπαγορευτές της πολιτικής του πάλαι ποτέ εκπροσώπου της ευρωπαϊκής δημοκρατικής αριστεράς, για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν ψήφισα αυτόν το χώρο. Φυσικά, οποιοσδήποτε από το ΚΚΕ ή από τις συνιστώσες θα αδιαφορούσε για τη στάση ενός που εύκολα θα τον κατέτασσε στις "χειραγωγημένες από το σύστημα μάζες". Εσείς ωστόσο, η Ανανεωτική Πτέρυγα, αν και ακούτε πίσω από αυτή τη στάση τη φωνή διαμαρτυρίας που και εσείς οι ίδιοι υψώνετε εντός του Συνασπισμού, μέχρι πότε θα πιστεύετε ότι οι δημοκρτατικοί αριστεροί θα υποστηρίζουν έστω και με πικρή ανέχεια έναν Συνασπισμό που πλέον έχει ακολουθήσει άλλη πορεία;

Σωτήρης Δημητριάδης, 09/12/09
Ας βγάλουμε λύσεις μέσα από τις αναλύσεις μας κι ας βγούμε μπροστά να τις κάνουμε και πράξη.

Ομολογώ ότι με εκπλήσσει η τροπή της κουβέντας. Θεωρώ βέβαια ότι οι όροι με τους οποίους γίνεται είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα της πορείας του Συνασπισμού τον τελευταίο καιρό: της συνεχούς ενίσχυσης των εξωκομματικών κέντρων αποφάσεων, της διαρκούς δίκης προθέσεων από συντρόφους και συμμάχους, των παλινωδιών της κομματικής ηγεσίας. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι το να περιοριστεί αυτός ο διάλογος που επιτέλους άνοιξε στο «να φύγουμε ή να μείνουμε» βάζει το κάρο μπροστά από το γάιδαρο.

The Mob Goes Wild / Σπίθας, 10 /12/ 2009
Η Ανανεωτική Πτέρυγα, να υπερασπιστεί τις ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.

β) Διάλογος για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ναι. Αλλά, τηρώντας το καταστατικό και σεβόμενοι τις αποφάσεις της Κ.Π.Ε. Η παραβίαση των αποφάσεων της Κ.Π.Ε, όπως και οι εμμονές της ηγεσίας του ΣΥΝ, δημιουργούν νέα αδιέξοδα. Η ηγεσία του ΣΥΝ οφείλει να δώσει το στίγμα της πολιτικής στρατηγικής της και να μην παράγει θέσεις που δεν αντιστοιχούν στην αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση.

"ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, Ή ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ;" (Κ.Κυλάκου, Δ.Βεντούρης, Χ.Κασσαρτζιάν, Α.Πετράτος) 5ο Συνέδριο - Δημόσιος διάλογος
Το μεγάλο στοίχημα

Μια αριστερά που θα συντονίζεται με τις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Μια δύναμη ικανή να διατυπώσει το πλαίσιο ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα συσπειρώνει τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Μια πρωτοπορία που θα μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα του περιβάλλοντος και σαν πολιτικό πρόβλημα αλλά και σαν κοινωνικό όραμα. Ένα θεσμικό φορέα που επιτέλους θα ξεκαθαρίζει, πως ζητήματα όπως το νερό, η εκπαίδευση, τα πολιτικά δικαιώματα, που θεωρούνται αναντικατάστατα κοινωνικά αγαθά, δεν μπορούν να ρυθμίζονται από τους μηχανισμούς των αγορών.

Δημήτρης Βεντούρης, 12/12/09
Πώς και γιατί καταλήξαμε στο … άντε γεια

Θεωρώ αυτονόητη την διαχρονική επικαιρότητα των όσων περιγράφονται κι ας σκεφτεί ο καθένας μόνος του το πώς και γιατί καταλήξαμε στο … άντε γεια … φράση με την οποία κλείνει το κείμενο αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το πόσο κατώτεροι των περιστάσεων αποδεικνυόμαστε σε καιρούς πραγματικά κρίσιμους για τη χώρα απογοητεύοντας όσους κάνουν το λάθος να μας εμπιστεύονται κατά καιρούς.

Κώστας Ανδρέου, 13/12/09
Ο «επελαύνων» Λενινισμός ή η επαναδιολίσθηση στα πρίν την διάσπαση του 68 χρόνια.

Έχω μια αλάνθαστη μέθοδο. Συζητώ με 2-3 φίλους που δεν έχουν καμία οργανωτική σχέση με τον ΣΥΝ αλλά τον ψηφίζουν πάντα ή όταν απέχουν , αυτό έχει σχέση με άλλους λόγους και όχι επειδή επέλεξαν κάτι άλλο. Σταθεροί ψηφοφόροι που λίγο ενδιαφέρονται για τις εσωκομματικές εξελίξεις. Σταθεροί ψηφοφόροι της Ανανεωτικής Αριστεράς, όπως άλλωστε και όλη η παρέα της γενιάς μου. Λοιπόν συζητώντας μ’αυτούς, πριν τις εκλογές, το αίτημά τους ήταν σαφές. Να φύγει η ΑΠ και να κάνει ένα δικό της κόμμα.

Γιώργος Μοναστηριώτης,14/12/09
Η ανανεωτική πτέρυγα να φέρει την πολιτική αριστερά στο προσκήνιο.

Το ερώτημα/διακύβευμα είναι λοιπόν το εξής, μπορεί η ανανεωτική πτέρυγα να δώσει μία νέα ώθηση στην αριστερά στην Ελλάδα και να υπηρετήσει τη σύγχρονη δημοκρατία και τους φιλελεύθερους θεσμούς χωρίς εισαγωγικά και χωρίς ναι μεν άλλα?

Γ.Παγιασλής, 14/12/09
ΠΡΟΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
Το ακόλουθο κείμενο δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/ Ισως συμβάλει στον σχετικό διάλογο Τον τελευταίο καιρό η Ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού προβληματίζεται για τους τρόπους παραμονής και συγκατοίκησης στον Σύριζα. Οι σχετικές συζητήσεις αναπτύσσονται στην αριστερή στρουθοκάμηλο και στην ιστοσελία της ανανεωτικής πτέρυγας.

Ανδρέας Νεφελούδης, 14/12/09
Σταθμός η απόφαση της ανανεωτικής πτέρυγας για την συγκρότηση του χώρου της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς

Οι αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ της περασμένης Κυριακής, αποτελούν σταθμό, κατά την γνώμη μου, για το μέλλον και την πορεία του χώρου της δημοκρατικής και ανανεωτικής αριστεράς. Ποιες αποφάσεις και γιατί πράγματι είναι πολύ σημαντικές; 1. Η απόφαση για την συμμετοχή στην γραμματεία της πτέρυγας εκπροσώπων της «Πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση της ανανεωτικής αριστεράς» που είναι παλαιά στελέχη του ΚΚΕ ΕΣ και του ΡΗΓΑ, ανένταχτοι για πολλά χρόνια από την μια και εκπροσώπων της «ΑΡΣΗΣ» από την άλλη, προσδίδουν στο ανανεωτικό εγχείρημα μια άλλη προοπτική. Ο χώρος πλέον αυτός απευθύνεται στον ευρύτερο κοινωνικό Συνασπισμό και τον καλεί να συστρατευτεί για την κοινή πορεία. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συμπόρευση, από τώρα, με τους οικολόγους πράσινους (με όσους έστω από αυτούς που ενδιαφέρονται για μια κοινή πορεία στην διαδικασία της ανασυγκρότησης)

Μιχάλης Φανουράκης, 15/12/09
Η Ανανεωτική Πτέρυγα μπροστά στις προκλήσεις των καιρών.

Παρά την χαυνωτική αντίληψη περί ‘’θετικού ‘’ αποτελέσματος στις εκλογές , άποψη που διαπερνά επισήμως και την Πτέρυγα , ισχυρίζομαι ότι ο νεοφιλελευθερισμός όχι μόνο δεν ηττήθηκε στην Ευρώπη αλλά αναλογικά με την κρίση που βιώνουμε θριάμβευσε. Συμβολικά η ήττα της Αριστεράς αντανακλάται στο πρόσωπο του Μπαρόζο και την νέα θητεία του. Απορίας άξιο είναι πως είναι δυνατόν σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η Αριστερά να αδυνατεί να εισπράξει έστω μια ψήφο παραπάνω και είναι ευτυχής που “συγκράτησε’’ τις δυνάμεις της. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή για να μας ακούσει η κοινωνία ? Πως η κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου συμπαρασύρει σε κρίση και την ίδια την Αριστερα?

Τακης Παπαθεοδωροπουλος, 16/12/09
Προϋποθεσεις για μια νεα δυναμικη του ρευματος ιδεων της ανανεωτικης αριστερας

1. Η Ανανεωτικη Αριστερα θα πρεπει να ξαναδει την διαδρομη της με νηφαλιοτητα αλλα και αυτοκριτικη διαθεση. Δεν φταινε μονο οι αλλοι για την σημερινη κατασταση. Εχουμε και εμεις τεραστιες ευθυνες με λαθη, ανεπαρκειες και παραλειψεις και οφειλουμε να τις αναλαβουμε για να μην τις επαναλαβουμε.
2. Η Ανανεωτικη Αριστερα εχει –όπως και ολος ο ΣΥΝ- ξεμεινει από ιδεολογικα και πολιτικα εργαλεια. Ειδικα εμεις πρεπει να συνειδητοποιησουμε ότι η κοινωνια, η αριστερα εχει αναγκη από φρεσκιες ιδεες που να βγαινουν από τις σημερινες αναγκες ενός κοσμου που αλλαζει δραματικα. Οφειλει να μιλησει για τα μεγαλα αλλα και αντιδημοφιλη προβληματα (καταναλωτισμος, αναγκη παγκοσμιας ρυθμισης της παγκοσμιοποιησης κλπ) για τα οποια κανεις σχεδον δεν μιλαει. Προτεινω σε αυτά τα πλαισια να υπαρξει ξεχωριστος δημοσιος ανοικτος διαλογος για την συνταξη ενός «μανιφεστου» για την μεταρρυθμιστικη Αριστερα στην Ελλαδα του 21ου Αιωνα

Χρήστος Ζέρβας, 18/12/09
Με το ΣΥΡΙΖΑ ή χωρίς; Χωρίς!!!

Η απάντηση είναι φυσικά χωρίς... Στις πρόσφατες εκλογές οι υποψήφιοι που βρίσκονται πολιτικά περισσότερο κοντά στις απόψεις της ανανεωτικής πτέρυγας προσπέρασαν σε ψήφους εκείνους που προέρχονταν από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι αυτό δεν σημαίνει κάτι? Προφανώς ναι και υποπτεύομαι ότι ο Αλαβάνος και μαζί με τις υπόλοιπες συνιστώσες προσπαθούν να σύρουν κάποια στελέχη του αριστερού ρεύματος σε σύμπλευση μαζί του. Ο Αλαβάνος με απογοήτευσε βαθύτατα γιατί μου βγάζει το στοιχείο ότι τελικά λειτούργησε πολιτικάντικα, τη μια επιλέγει το Τσίπρα και μετά τον απαξιώνει γιατί νιώθει ότι δεν τον ελέγχει. Αυτό με κάνει να σκεφτώ ότι σχεδίασε να προωθήσει το Τσίπρα για να ευνουχήσει την ανανεωτική πτέρυγα. Λοιπόν σταθερά στις ανανεωτικές αξίες και ούτε σπιθαμή υποχώρησης. Με εκτίμηση στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιανάκη!

Αντώνης Γκούντας, Μιχάλης Κατής, Σπύρος Μασατρογιάννης, 20/12/09
ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. (Οι σχέσεις Συνασπισμού- ΣΥΡΙΖΑ)

1) Δεν δεχόμαστε να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και δεν πρόκειται να πάρουμε κάρτες μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πρόκειται να δεχτούμε να εγγραφούμε σε ενιαίο μητρώο μελών στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δεχόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που υπάρχουν στο κόμμα μας τον ΣΥΝ να εκχωρηθούν σε άλλον πολιτικό φορέα.
2) Θα εργαστούμε είτε για τον ανακαθορισμό της μορφής του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμαχικού σχήματος (κάτι που σημαίνει νέα πολιτική συμφωνία και συνέχιση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ με όσους συμφωνήσουν) είτε για την απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στέλιος Χαρίτος, 22/12/09
Σύντροφοι, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δε πάει άλλο.

Εμείς επιλέξαμε κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς και οι οργανώσεις του ΣΥΝ θυμίζουν ΚΚΕ ή γκρούπες αναρχοαυτόνομων. ΑΝΑΣΑ, ΠΑΣΑ, ΡΟΖΑ, ΔΕΑ, ΚΟΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΕΔΑ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ… Βγείτε στο κόσμο. Βγείτε στους ψηφοφόρους μας και ρωτήστε για όλους αυτούς. Οι απαντήσεις θα είναι. Δεν τους γνωρίζουμε, μερικοί θα γελάσουν και άλλοι θα σας βρίσουν. Θετικά θα σας απαντήσουν ελάχιστοι.

Α.Κ., 22/12/09
H συνεννόηση της Aνανεωτικής Πτέρυγας με τον Αλέξη Τσίπρα είναι η καλύτερη επιλογή

Αγαπητοί Σύντροφοι, Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον ο διάλογος που ανοίξατε. Θα συμφωνήσω μαζί σας πως η κατάσταση με τις συνιστώσες και τη διχαστική πρακτική του Αλέκου Αλαβάνου ( που θυμίζει Ζαχαριάδη και μάλιστα στις χειρότερες στιγμές του) έχει παραγίνει. Μας καλούν τώρα να πάρουμε μια κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για μια ενοποίηση του σχήματος σε κόμμα. Το θέμα είναι ποια θα ήταν η καλύτερη λύση: η παραμονή στον ΣΥΝ ή η αποχώρηση;

Δ.Υ., 23/12/09
Μία, δύο, τρείς πολλές διασπάσεις (όπως λέγαμε ένα, δύο, τρία πολλά Πολυτεχνεία)

3 σχόλια:

  1. Ένα δείγμα της λεγόμενης "ανανεωτικής" αντίληψης μπορείτε να δείτε κι εδώ τα σχόλια:
    http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html
    Κλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά Αστυάνακτα!

    Λες να μην το έχουμε δει σύντροφε;
    Θα μιλήσει η Ιστορία, και όχι οι ανιστόρητοι.
    Έχε υπομονή, όπως όλοι μας.

    Δεν είσαι μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σ΄ευχαριστώ σύντροφε....
    ελπίζω με πείσμα και υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή