Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Αποχώρηση των μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τη συνεδρίαση της Π. Γραμματείας του ΣΥΝ


από την σελίδα της Ανανεωτικής Πτέρυγας
ΔΗΛΩΣΗ 26/01/2010
 --------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τη μεθοδολογία με την οποία η ηγεσία του ΣΥΝ οδηγεί το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο.

Μέσα σε 6 μήνες για 4η φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αδιαφορώντας για την πολιτική συγκυρία, πιέζει το κόμμα για μια εσωστρεφή πορεία, χωρίς πολιτικό σχέδιο και με μοναδική στόχευση εσωκομματικές διευθετήσεις. Είναι προφανές ότι με εκβιαστικές διαδικασίες, ψιθυρολογίες και συκοφαντικές επιθέσεις οδηγείται ο ΣΥΝ σε ένα συνέδριο με ορατό τον κίνδυνο να κινηθούν «όλοι εναντίον όλων».

Προτείνεται Έκτακτο Συνέδριο για να χαραχτούν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο κόμμα και να παρθούν αποφάσεις επιστροφής σε περιόδους όπου κάθε διαφορετική φωνή ήταν ένοχη και έπρεπε να εξοστρακιστεί.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα θεώρησε αναγκαίο να υπογραμμίσει ότι σήμερα χρειάζεται η ψύχραιμη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στο χώρο μας, με κριτήριο την πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του ΣΥΝ και τον ανακαθορισμό της πολιτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε την πρόταση για διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφρασθεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η γνώμη των μελών του κόμματος, χωρίς τη μάχη μηχανισμών σε ένα διχαστικό συνέδριο.

 Έστω και αυτή τη στιγμή πριν τη συνεδρίαση της ΚΠΕ καλούμε την ηγεσία του κόμματος να αλλάξει ρότα και να προσανατολιστεί σε μια κατεύθυνση πολιτικής συνεννόησης μέσα στον ΣΥΝ και ταυτόχρονα μαχητικής παρουσίας στην κοινωνία.

(η αφίσα της ταινίας Runaway Train του Andrei Konchalovsky από την Wikipedia, ΔΕΝ αποτελεί μέρος του πρωτότυπου κειμένου)

1 σχόλιο:

  1. η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ .
    οποιος εχει αποψη την καταθετει και την υπερασπιζεται μεσα στα θεσμικα οργανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή