Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Απαράδεκτη κράτηση και απέλαση Ελληνίδας πολίτη από τις Ισραηλινές αρχές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των Ισραηλινών Αρχών απέναντι στην Ελληνίδα πολίτη Νόρμα Ρισμάουι. Συγκεκριμένα η Νόρμα Ρισμάουι συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ενώ πραγματοποιούσε επαγγελματικό ταξίδι στο Ισραήλ.

Της αρνήθηκαν την είσοδο στην χώρα, την υπέβαλαν σε εξευτελιστική σωματική έρευνα και πολύωρη κράτηση κάτω από άθλιες συνθήκες, για να την απελάσουν στη συνέχεια σαν persona non grata. Η Ρισμάουι είναι ενεργός πολίτη στη χώρα μας και μεταξύ των άλλων ήταν και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες ευρωεκλογές. Δεν είναι η πρώτη φορά που Έλληνες πολίτες υποβάλλονται σε παρόμοιες προσβλητικές συμπεριφορές και διακρίσεις από το Ισραήλ. Φτάνει να έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό ή να έχουν οικογενειακούς δεσμούς με παλαιστίνιους πολίτες.

Ζητάμε από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, να διαμαρτυρηθεί για αυτές τις διακρίσεις και να ζητήσει εξηγήσεις από το Ισραήλ για την συμπεριφορά του απέναντι σε Έλληνες πολίτες.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου