Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση Χρήστου Λάσκου, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ

Αναδημοσίευση από ΣΥΡΙΖΑ Χίου

07/01/2010

Το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ είναι πλέον αναγκαιότητα αντιληπτή από τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του κόμματος. Ένα τέτοιο Συνέδριο, για να μην είναι αχρείαστη και επιβλαβής εσωστρέφεια, θα πρέπει να έχει σαφείς στόχους. Εν συνόψει:

1. Να αναδιατάξει το κόμμα με τρόπο ώστε οι τάσεις του να αποτελούν πραγματικά πολιτικοϊδεολογικά ρεύματα και όχι τρόπο νομής της κομματικής εξουσίας. Άρα, να προχωρήσει και σε καταστατικές ρυθμίσεις, που αποδυναμώνουν τους μηχανισμούς.

2. Να επενδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιο τέτοιο, ώστε να ανοίγει το δρόμο για μια συνολική ριζοσπαστική ανασύνθεση της Αριστεράς αναγνωρίζοντας με όλη την απαιτούμενη σαφήνεια ότι οι υπάρχοντες σήμερα πολιτικοί φορείς- μαζί και ο δικός μας- είναι απολύτως ανεπαρκείς, για να αναλάβουν το μεγάλο έργο της εκπροσώπησης των καταπιεζόμενων τάξεων και ερωτημάτων.

3. Εν τέλει, να ολοκληρώσει την αριστερή στροφή του κόμματος, ευνοώντας τη δημιουργία μιας σοβαρής, σύγχρονης, αντικαπιταλιστικής πολιτικής παράταξης τελειώνοντας με όλες τις αμφισημίες που βλάπτουν, όσο λίγα πράγματα, την προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες αριστεροί να αντισταθούν στην επίθεση του κεφαλαίου που παίρνει πλέον ολοκληρωτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου